Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

04. 01. 2018. 08:03 >> 07:31

RADULOVIĆ OČEKUJE

Prihodi od turizma biće milijardu eura

Prošlogodišnja sezona bila je apsolutno rekordna po svim parametrima, uključujući i prihode, kojih je za prvih devet mjeseci bilo više od 900 miliona eura. Inicijalne procjene govore nam da ćemo se primaći ili dostići milijardu eura prihoda, što će, nadam se, potvrditi i zvanični podaci Centralne banke, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

"Da, 2017. godina je bila apsolutno rekordna po svim parametrima, uključujući i prihode, kojih je za prvih devet mjeseci od stranih i domaćih turista bilo preko 900 miliona eura, što je više nego cijele 2016. Inicijalne procjene govore nam da ćemo se primaći ili dostići milijardu eura prihoda, što će, nadam se, potvrditi i zvanični podaci Centralne banke Crne Gore", kazao je Radulović u intervjuu Dnevnim novinama.

Po izvještajima lokalnih turističkih organizacija, prvi put u istoriji, Crna Gora je, kako je rekao, imala skoro dva miliona turista.

"Ovakvom rezultatu doprinijelo je mnogo faktora, u prvom redu kontinuirani rad i temelji uspjeha koji su postavljeni u prethodnim godinama. Takođe, poboljšana aviopovezanost Crne Gore, povećanje i poboljšanje smještajnih kapaciteta i dobra promocija neki su od faktora koji su najviše uticali na ovaj uspjeh", kazao je Radulović.

On je saopštio da su pripreme za turističku sezonu 2018. godine već u toku.

Ministar očekuje nastavak pozitivnog trenda i rast svih parametara sektora turizma.

"Glavna novost sa kojom ćemo ući u sledeću sezonu biće Strateški marketing plan čije usvajanje očekujem početkom godine, koji će nam pomoći da jasno definišemo prioritete kada je u pitanju promocija u narednih pet godina. Takođe, zahvaljujući novom Zakonu o turizmu i procesu legalizacije iz Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, očekujem i smanjenje sive ekonomije, koja je jedan od višegodišnjih problema našeg turizma. Od ovoga će koristi imati ne samo turisti, već i turistički privrednici koji su i do sada poslovali legalno, kao i država koja će imati veće poreske prihode. S obzirom na pripremu i optimizam sa kojim ulazimo u naredni period, očekujem i da ćemo na kraju 2018. godine ponovo pričati o uspješnoj sezoni", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније