Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 01. 2018. 19:13 >> 23:12

MARKOVIĆ PORUČIO

Investicioni ambijent u fokusu Vlade

Realni planovi Vlade predstavljaju šansu za bankarski sektor kao važan faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković.

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je rukovodstvo NLB Grupe na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora NLB Grupe Blažom Brodnjakom.

Kako je saopšteno iz Markovićevog kabineta, na sastanku je bilo riječi o poslovnim planovima Banke u Crnoj Gori i regionu kao i o mogućoj podršci NLB grupe projektima u našoj zemlji.

"Predsjednik Vlade je iskazao zadovoljstvo prisustvom ove renomirane slovenačke banke u našoj zemlji ocijenivši da realni planovi Vlade predstavljaju šansu za bankarski sektor kao važan faktor ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Predsjednik UO NLB Grupe je, kako dodaju, istakao da ta grupacija budućnost vezuje za region i da posluje u šest država kao i da namjerava da pojača investicione aktivnosti.

Premijer je u tom kontekstu upoznao sagovornike sa projektima i mogućnostima ulaganja u saobraćajnu i turističku infrastrukturu kao i u našu poljoprivredu.

"Marković je ocijenio da se posebni uslovi za unapređenje investicionog ambijenta stvaraju u sjevernom regionu Crne Gore pri čemu je sagovornike detaljno upoznao sa projektom zimskih centara na Bjelasici i pripadajućih sadržaja u čije je pripreme do sada uloženo ili je kapitalnim budžetom predviđeno više desetina miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva finansija dr Nina Vujošević, predsjednik Uprave, član Odbora direktora i glavni izvršni direktor NLB banke AD Podgorica Martin Leberle i predsjednik Odbora direktora NLB banke AD Podgorica Andreas Burkhart (Burkhardt).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније