Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2018. 13:23 >> 12:50

U DEMOS-U OCJENJUJU

"Nastavak obmana povodom Bloka II TE"

Gubimo dragocjeno vrijeme dok nam infrastruktura u energetskom sektoru zastarijeva, saopšteno je iz DEMOS-a.

Član Glavnog odbora DEMOS-a, Vuko Vlahović, saopštio je da je izgradnja drugog bloka TE Pljevlja, u saradnji sa češkom kompanijom Škoda Praha bilo je jedno od ključnih predizbornih obećanja DPS-a tokom kampanje za parlamentarne izbore 2016.

"Posebno je u tom smislu pompezno djelovala najava partijskog šefa Đukanovića, svega nekoliko dana prije izbora, koji je tom prilikom obećao da je ugovor sa Česima spreman za potpisivanje, te da mašine samo što nisu upaljene i da će radovi početi prije nego se i osuši mastilo na ugovoru. Međutim, ispostavilo se da je riječ o, samo jednom u nizu, predizbornih blefova DPS-a, kojima varaju građane prije svakih izbora", istakao je Vlahović.

On je podsjetio da je Vlada nedavno saopštila da od saradnje sa Škoda Prahom nema ništa, te da će za realizaciju energetskih potencijala pljevaljskog kraja potražiti neko drugo rješenje.

"I tako godinama. Od jednog lažnog obećanja do sljedećeg. Od izbora do izbora. Od obmane do obmane. Gubimo dragocjeno vrijeme dok nam infrastruktura u energetskom sektoru zastarijeva", naveo je Vlahović.

On je kazao da je u obmanjivanju naročito prednjačio bivši potpredsjednik Vlade i aktuelni ambasador u Sloveniji Vujica Lazović.

"Lazović nas je prije pune dvije godine obavijestio da se konačni dogovor oko drugog bloka očekuje „ovih dana“. Te dane, međutim, još nijesmo dočekali. Ali smo dočekali da Lazović, akter mnogih problematičnih ekonomskih projekata, interesantnih i za tužilačke organe, postane ambasador u Sloveniji, zamjenjujući Mugošu, sa svim simbolikama tog kontinuiteta", saopštio je Vlahović.

On je saopštio da "haos u energetskom sektoru" dopunjuje najava iz Vlade da će sredstva za otkup akcija A2A biti obezbijeđena rebalansom budžeta.

"Na drugoj strani, u kompletiranju haosa, nastavlja se misterija sa sudbinom akcija A2A, čiji je status, uprkos propagandi, i dalje nepoznat javnosti. Ostaje gorak zaključak da ovakva neozbiljnost i nekompetentnost u upravljanju jednim od ključnih privrednih sektora najslikovitije govori o sposobnostima i kapacitetima tridesetogodišnje vlasti, sa svim posledicama koje dolaze. A vrijeme šterika i fenjera, metaforički i bukvalno, nam se vraća na velika vrata", zaključio je Vlahović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније