Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 07. 2013. 17:53 >> 17:53
3

ODGOVOR EN PLUS GRUPI

Vlada CG: Zakoni važe za sve

Zakon je isti za sve, i sve kompanije koje posluju u Crnoj Gori i njihovi predstavnici dužni su da poštuju naše zakone, na čemu će Vlada Crne Gore apsolutno insistirati, navodi se u reagovanju izvršne vlasti na jučerašnje tvrdnje ruske En plus grupe, koja je, povodom hapšenja finansijskog direktora KAP-a Dmitrija Potrubača, saopštila da je praksa crnogorskih vlasti da besmisleno optužuju i progone strane investitore neprihvatljiva i nedopustiva, i da je to ništa manje od represije legitimnih dioničara i investitora.

Vlada Crne Gore ulaže maksimalne napore da u vremenu ekonomske krize stvori povoljan ambijent za ulaganje i realizaciju investicionih poduhvata domaćih i stranih investitora, navodi se u reagovanju Vlade.

Međutim, kako kažu, zakoni važe jednako za sve i moraju se tako i primjenjivati. Značaj nekog projekta ne može biti osnov za fleksibilno tumačenje ili neprimjenjivanje zakona u slučaju bilo kog investitora, a naročito ne može biti opravdanje za nezakonit rad bilo kog lica, kaže se u saopštenju.

U reagovanju dostavljenom medijima, potencira se „odlučnost državnih institucija da primijene nultu stopu tolerancije u borbi protiv sive ekonomije kada je riječ o malim preduzećima i da, bez zadrške, oštro sankcionišu nelegalne radnje u nekom porodičnom biznisu, još više obavezuje na dosljednost i neselektivnosti u primjeni ovih istih mjera prema velikim i moćnim međunarodnim kompanijama“.

U reagovanju se ponavlja da je zakon isti za sve i da su sve kompanije koje posluju u Crnoj Gori i njihovi predstavnici dužni da poštuju naše zakone, na čemu će Vlada Crne Gore apsolutno insistirati.

„Svima koji smatraju da su njihova prava ugrožena dostupni su redovni mehanizmi da ta prava zaštite u domaćem i međunarodnom pravnom sistemu“, zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније