Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Vijesti.me ]

16. 01. 2018. 08:48   >>  08:14

NOVI BIZNIS

Peković založio hotel za kredit

Elitnim bečićkim hotelom Mediteran ubuduće će gazdovati podgorička kompanija Spencer&Hill, košarkaša Nikole Pekovića, koji ga je odmah nakon knjiženja založio za novi kredit od šest miliona eura, pišu Vijesti.

Pred Novu godinu u katastarskoj evidenciji je obavljena promjena, pa se vlasništvo nad hotelom umjesto na ime Pekovića, koji ga je kupio prije pola godine, vodi na firmu Spencer&Hill sa sjedištem u Piperskoj ulici u podgoričkom naselju Zagorič.

Firma je, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), osnovana u januaru prošle godine, a odmah nakon uknjiženja uzela je kredit kod jedne crnogorske banke od šest miliona eura. Hipoteka je hotelski kompleks u Bečićima.

Pekovićeva firma je sa bankom zaključila ugovor 21. decembra, da bi pet dana kasnije, kako se nevodi u katastarskoj evidenciji, bila upisna hipoteka. Kao osnov sticanja vlasništva nad hotelom, upisana je odluka o povećanju kapitala, jer je Peković unošenjem hotela u firmu povećao kapital.

Peković je 100 procentni vlasnik i ovlašćeni zastupnik, dok je Dragan Panić izvršni direktor firme.

Firma je registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih objekata, a kapital joj je 25 miliona. Inače, na hotelskom kompleksu i dalje stoji hipoteka iste banke iz septembra, kada se kod nje Peković zadužio za tri miliona eura.

Peković je kupio atraktivni hotel za svega 8,5 miliona eura.

Mediteran je prvi put na licitaciji bio ponuđen po cijeni od 68 miliona eura i za proteklih četiri godine, stečajna uprava je čak 16 puta raspisivala oglase za proda ju, ali nije bilo zaintresovanih kupaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније