Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2013. 13:37 >> 13:35
1

UGROŽENA EGZISTENCIJA

Pozitivna: Riješiti problem poljoprivrednika

Poljoprivrednici u Crnoj Gori se bore za egzistenciju, prinuđeni da, uglavnom, proizvode za sebe i svoju porodicu. Takvo je stanje zbog nelojalne konkurencije, prevelikog uvoza namirnica i opustjelih obradivih površina, ocijenili su iz Pozitivne Crne Gore.

Rukovodilac Sektora za poljoprivredu Pozitivne, Marinko Barjaktarović, ocijenio je da je poljoprivreda u Crnoj Gori na dnu ljestvice.

"Poljoprivreda se pominje samo pred izbore, kada ministri obilaze imanja u sklopu političkih kampanja, dok je običan poljoprivrednik u velikim problemima", naveo je Barjaktarović.

Kao jedan od problema, Barjaktarović navodi zastarjelu mehanizaciju, nedostatak rezervnih djelova, manjak stručnjaka, kao i problem nabavke goriva i maziva.

"Problem nabavke sjemena, đubriva i zaštitnih sredstava je svake godine sve veći", saopštio je.

U Pozitivnoj smatraju da je za poboljšanje proizvodnje potrebno sprovesti niz agrotehničkih mjera, ali bez kašnjenja.

"Problem otkupa i distibucije mlijeka, kao i činjenica da i dan danas nemamo proizvodnju dugotrajnog mlijeka, ostaje nerješiv", kazao je Barjaktarović.

Pozitivna je pozvala Ministarstvo poljoprivrede da počne sa strateškim i planskim radom na vrijeme, kako ne bi morali na kraju sezone da uništavaju neprodato voće i povrće.

Potrebno je, kako su naveli, izrada analize tržišta i dugoročnog plana, kao i utvrđivanje realnih potreba.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније