Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

18. 01. 2018. 07:40   >>  07:17 2

RADUNOVIĆ PORUČIO

Mjere štednje nužnost, a ne hir

Mjere fiskalne konsolidacije su neizbježan element naše ukupne ekonomsko-razvojne strategije i ne predstavljaju parcijalni hir Ministarstva finansija ili Vlade, ocijenio je ministar finansija Darko Radunović.

 

On je u intervjuu Dnevnim novinama kazao da će sprovođenje fiskalne konsolidacije biti ključni izazov u ovoj godini, kao i da će eventualni linearni ili čak veći porast cijena zbog rasta opšte stope PDV-a biti tržišna malverzacija, a ne stvarna potreba.

Prema njegovim riječima ključni izazovi za njega, ali i za Ministarstvo i Vladu je svakako pitanje daljeg uspješnog sprovođenja mjera fiskalne konsolidacije.

"Ostvarenje tog cilja je preduslov realizacije svih drugih planova Vlade, sadržanih u Ekonomskoj politici za 2018. i u Programu ekonomskih reformi za 2018-2020. Preduslove za ostvarenje ovog cilja imamo. Usvojili smo realan i dobro strukturiran budžet koji, osim osnovnih funkcija države, predviđa rast budžetskih prihoda koji je zasnovan na većoj poreskoj disciplini, ali i na privrednom rastu. Istovremeno, predvidjeli smo smanjenje tekuće potrošnje, uz stabilno finansiranje svih osnovnih funkcija države i očuvanje razvojne komponente budžeta", kazao je Radunović.

Na pitanje kako bi ocjenio ukupni ekonomski i politički ambijent u državi i koliko je on pogodan za ostvarivanje ekonomskih ciljeva Vlade, Radunović je kazao da bez obzira na složenost problematike koja nas prati, čini se da nam ukupni ekonomski ambijent u Crnoj Gori daje pravo na optimizam.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније