Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

19. 01. 2018. 11:02   >>  10:28

POTPISAN UGOVOR

Za reformu poreske administracije 14 miliona

Ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke(SB) za našu zemlju Emanuel Salinas potpisali su danas Ugovor o zajmu između Vlade Crne Gore i te institucije za projekat ,,Reforma poreske administracije“, u iznosu od 14 miliona eura.

"Sredstva će biti iskorišćena za unapređenja rada Poreske uprave, kako u tehnološkom i logističkom smislu, tako i u pogledu bolje organizacije jedinica poreske administarcije. Naime, Projekat uključuje finansijsku i tehničku podršku za izradu metodologije i procedure za naplatu prihoda, integrisani sistem upravljanja prihodima (IRMS), unaprijeđenje poreske inspekcije i operativnih sistema, kao i usluge nadzora i tehničke pomoći za bezbjednost na putevima i institucionalno jačanje", naglasili su iz Ministarstva finansija.

Kako je Radunović istakao, Ugovor je sklopljen po izuzetno povoljnim uslovima koji podrazumijevaju rok otplate od 20 godina, grejs period od 4 godine i fiksnu kamatnu maržu od 1,05 plus EURIBOR, i stvara pretpostavke za uspješan rad Poreske uprave, odnosno snaženje ukupnog fiskalnog okvira naše ekonomije.

"Uspostavljanje efikasnog sistema naplate prihoda, presudno je za osiguranje makroekonomske stabilnosti i finansiranja osnovnih potreba građana i privrede, ali i presudno za unapređenje poslovnog ambijenta i konkurentnosti privatnog sektora“, istakao je Salinas, naglasivši da će reforma poreske administracije značiti povećanu efikasnost u naplati prihoda i pojednovaljenje procedura administriranja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније