Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 11:15 >> 10:43
2

PRIVREDNA KOMORA

I dalje da kupujemo domaće proizvode

Crnogorski građani sve više kupuju domaće proizvode, a u narednom periodu se očekuje nastavak trenda rasta potrošača koji tim proizvodima daju prednost, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

 
"Očekujemo da će biti nastavljen trend rasta potrošača koji daju prednost domaćim proizvodima u odnosu na uvezene", kazali su predstavnici PKCG.
 
Oni su podsjetili da je PKCG, u cilju jačanja svijesti o potrebi kupovine domaćih proizvoda, pokrenula akciju pod nazivom Kupujmo domaće – Dobro iz Crne Gore, jer domaći proizvođači još traže mjesto za svoje proizvode na crnogorskom tržištu, bez obzira na kvalitet po kojem su ispred konkurencije.
 
U PKCG smatraju da će se udruženim sredstvima i zajedničkom akcijom svih aktera u lancu proizvodnje i potrošnje, države, udruženja, proizvođača, trgovaca, potrošača i kroz turizam, stvoriti ambijent za bolje pozicioniranje domaćih proizvoda.
 
Oni su dodali da je najava Ministarstva ekonomije u vezi projekta o zakupu rafova u trgovačkim lancima, koji će se realizovati ove godine, naišla na pozitivne komentare privrednika koji do sada nijesu bili zadovoljni načinom na koji ih država štiti i podržava domaću proizvodnju.
 
PKCG je, kako su podsjetili njeni predstavnici, 2008. godine inicirala realizaciju projekta pod nazivom Dobro iz Crne Gore, koji podrazumijeva da se crnogorski proizvodi vrhunskog kvaliteta označavaju tim kolektivnim žigom zaštićenim u Zavodu za intelektualnu svojinu.
 
Pravo korišćenja nacionalnog žiga Dobro iz Crne Gore do sada je stekao 21 crnogorski proizvođač za 95 proizvoda.
 
"Projekat i nosioci žiga Dobro iz Crne Gore uživaju povjerenje građana i potrošača i iz godine u godinu bilježe uspjehe na domaćem i stranim tržištima. Prema njihovom mišljenju, najvažniji doprinos projekta je rast domaće proizvodnje i jačanje povjerenja u crnogorske proizvode, ali i kreiranje novih radnih mjesta", kazali su iz PKCG.
 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније