Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

21. 01. 2018. 14:06   >>  13:33 2

IZ BUDŽETA

Veća podrška sistemu zapošljavanja

Budžetom Crne Gore za ovu godinu, u dijelu mjera i aktivnosti iz Akcionog plana zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa, koji sprovodi Zavod za zapošljavanje (ZZZ), opredijeljeno je 11,1 milion eura.

"Opredijeljenim sredstvima pruža se znatno veća podrška sistemu zapošljavanja kroz proširenje mjera i visine sredstava namijenjenih aktivnoj politici zapošljavanja i razvoju preduzetništva", navodi se u Programu rada ZZZ za ovu godinu.
 
Od tog iznosa se šest miliona eura odnosi na Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
 
Kako se navodi u dokumentu koji je objavljen na sajtu Zavoda, neki od prioriteta za ovu godinu su povećanje zaposlenosti i smanjenje stope nezaposlenosti.
 
U okviru tih prioriteta definisani su ciljevi koji se odnose na stimulisanje kreiranja zaposlenosti i podsticanje konkurentnosti unaprijeđenjem poslovnog okruženja, zatim povećanje efikasnosti mjera aktivne politike zapošljavanja sa posebnim naglaskom na uključivanje na tržište rada mladih, žena i dugoročno nezaposlenih osoba i obezbjeđivanje veće zaposlenosti u nerazvijenim područjima Crne Gore.
 
Budžetom Crne Gore za ovu godinu za realizaciju mjera aktivne politike zapošljavanja predviđena su finansijska sredstva u iznosu 4,6 miliona eura.
 
"ZZZ planira da, u okviru raspoloživih sredstava za ovu godinu, za četiri hiljade prioritetno mladih, dugoročno nezaposlenih i osoba ženskog pola, realizuje neke od mjera aktivne politike zapošljavanja, u cilju njihovog efikasnijeg uključivanja na tržište rada", precizira se u dokumentu.
 
Zavod je, kako su kazali njegovi predstavnici, institucija koja pruža kvalitetan servis i poslodavcima, u smislu obezbijeđivanja kvalitetnog kadra i rješavanja problema nezaposlenosti. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније