Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine, Objavila: J.B.Č. ]

23. 01. 2018. 08:34 >> 08:05

ODBOR DIREKTORA

Utvrđuju uslove za preuzimanje Rudnika uglja

Akcionari Rudnika uglja Pljevlja ovlastili su Odbor direktora da sačini mišljenje o uslovima, vrsti i visini naknade po kojima bi Elektroprivreda (EPCG) mogla preuzeti većinski paket akcija pljevaljskog preduzeća.

Odluka je donesena na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara, koja se održala u ponedjeljak, i bila je jedina tačka dnevnog reda, prenose Dnevne novine.

Na sjednici je prvobitno trebalo da se raspravlja i o odluci o utvrđivanju smjernica za zaključenje dugoročnog ugovora o isporuci uglja sa EPCG, za potrebe Termoelektrane Pljevlja, ali je ta tačka povučena.

Očekuje se da će o preuzimanju Rudnika uglja raspravljati i akcionari EPCG na vanrednoj sjednici zakazanoj za 31. januar.

Iz EPCG su ranije kazali da su zainteresovani za otkup većinskog paketa akcija Rudnika uglja, koji je u vlasništvu italijanske kompanije A2A i biznismena Aca Đukanovića.

Oni su, prema pisanju medija, tražili 6,5 eura po akciji, ali EPCG još nije donijela konačnu odluku o tome.

Kompaniji A2A pripada 39,49 odsto akcija, Đukanoviću 11,15, državi 31,11, građanima 16,23, a drugim preduzećima 2,02 odsto akcija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније