Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Vijesti, Objavila: J.B.Č. ]

26. 01. 2018. 09:45 >> 09:12

ŽELJEZARA

Do kraja februara o povećanju zarada

Radnici nikšićke Željezare Tosčelik znaće do kraja februara da li će im uprava povećati zarade.

"Peticiju su potpisali svi radnici Čeličane i ovoga puta svi smo jedinstveni. Već pet godina ukazujemo kako se radi u Željezari. Dešava se ono na šta stalno ukazujemo da su uslovi rada nikakvi, a plate mizerne", kazao je predsjednik Sindikata, Pero Kadović.

U Željezari radi oko 320 radnika, od kojih je oko 100 ugovoraca. Prosječna plata radnika Čeličane je oko 350 do 400 eura i, kako tvrde, iako su obećali da će ona u novembru biti povećana, to se nije dogodilo, pišu Vijesti.

"Sve se povećalo, a plate su ostale iste. Ali, pričekaćemo da vidimo šta će biti do kraja februara do kada treba da nam pošalju odgovor da li će se plate povećati. Iz uprave su nam rekli da treba da se čuju sa njihovim Bordom direktora i da će nam poslati odgovor u pisanoj formi", kazao je Saša Tomić.

Nikšićku Željezaru je iz stečaja u junu 2012. godine kupila turska korporacija Tosyali grupa, u okviru koje posluje Tosčelik, za 15,1 milion eura. Turska kompanija je 2014. godina kupila i dva bivša Željezarina pogona - Radvent i Livnicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније