Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 07. 2013. 09:51   >>  12:15 4

VEKTRA JAKIĆ

Radnici dali još jednu šansu Brkoviću

Na jučerašnjem zboru radnici “Vektre Jakić” su se dogovorili da nastave dežurstva na lageru oblovine na Ciglani i ponovo se masovno okupe 2. avgusta. Šestočlanoj ekipi, koja u ime radnika pregovara sa poslovodstvom kompanije još jednom je obećano da će se naći sredstva za isplatu zaostalih dugovanja, prenosi PVportal.me.

 

 

Iako su radnici “Vektre Jakić” na posljednjem zboru održanom 24. juna najavili da će 13. jula stupiti u štrajk glađu, ukoliko ne dobiju zaostale plate, to nijesu učinili. Još jednom su produžili taj rok i dali vremena vlasniku kompanije Draganu Brkoviću da za radnike obezbijedi novac.

Radnici će nastaviti do 2. avgusta da dežuraju na lageru oblovine Ciglana kako bi zabranili njen odvoz.

Na prošlom zboru radnici su najavili masovan dolazak 13. jula ali samo polovina je ispoštovala dogovoreno. Zato dio okupljenih radnika zamjera takvom odnosu svojih kolega, praveći poređenje sa štrajkovima radnika u drugim gradovima Crne Gore. Oni su masovniji, jedinstveniji i energičniji u svojim zahtjevima zato sve i ostvare. Kažu KAP je otišao u stečaj ali niko od radnika nije otpušten, dok je oko 200 radnika Vektre Jakić prije godinu uvođenjem stečaja otišlo na Biro rada.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније