Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2013. 15:09 >> 15:17

NE ODUSTAJU

Radnice Konija zatražile pomoć

Bivše radnice nikšićke Koni konfekcije, okupile su se ispred Opštinskog sindikalnog povjereništva u Nikšiću zahtijevajući pomoć u rješavanju isplate otpremnina, zaostalih zarada i povezivanje staža, javila je agencija Mina.

U Koni konfekciji zaposleno je oko 40 radnika, većinom žena, kojima se duguje devet plata, a staž im nije povezan za posljednje četiri godine. One protestuju od 22. novembra.

Predsjednik Sindikata Koni konfekcije Milijana Novosel kazala je da sjutra ističe rok za prijavljivanje na Biro rada, ali da nema ni nagovještaja o ispunjenju njihovih zahtjeva, iako je stečaj uveden 28. decembra.

"Uz plate i povezivanje staža tražimo i socijalni program po Kolektivnom ugovoru, koji po godini staža iznosi po 250 eura. Moramo uzeti radne knjižice i prijaviti se na Biro rada da ne bi izgubili pravo na zdravstveno osiguranje, ali svakodnevne proteste nećemo prekinuti", kazala je Novosel.

Predsjednik Opštinskog sindikalnog povjereništva, Branko Gardašević, kazao je da radnici samo traže da se njihovi opravdani zahtjevi ispune.

"Sindikat će pružiti svaku vrstu pomoći, a od nadležnih institucija i ministarstava tražimo da što prije riješe situaciju u Koniju. Smatramo da bi morali imati više obzira pošto se radi o 38 žena", ocijenio je Gardašević.

Najveći vlasnički udio u Koni konfekciji ima podgorička firma Klikovac, a stečaj je uveden na zahtjev Panto grupe zbog duga od oko 800 hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније