Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

08. 02. 2018. 08:07   >>  08:07

ZA 11 MJESECI

Vlasnici mHE dobili 1,86 miliona eura

Vlasnicima 11 malih hidroelektrana (mHE) država je za 11 mjeseci prošle godine isplatila 1,86 miliona eura po osnovu naknade za obnovljive izvore energije, saopšteno je iz Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COOTE).


Polovina isplaćenog novca, tačnije 909,75 hiljada eura, završila je na računu kompanije Hidroenergija Montenegro, koja upravlja sa šest mHE u beranskoj Opštini - Bistrica, Jezerštica, Orah, Rmuš, Spaljevići i Šekular. Pojedinačno, njima je najviše novca isplaćeno za mHE Bistrica, 476,65 hiljada eura i Šekular, 212,81 hiljadu eura, pišu Dnevne novine.

Skoro pola miliona eura dobila je danilovgradska kompanija Kroling, u čijem su vlasništvu mHE Jara i Babino Polje smještene u Plavu. Za proizvodnju struje u njima Krolingu je isplaćeno 455,41 hiljadu eura, od čega je samo naknada za rad Jare iznosila 434,58 hiljada eura.

Podsticaj za proizvodnju mHE Piševska Rijeka i Bradavec u Opštini Andrijevica, kojima upravlja kompanija Igma Energy, bio je ukupno 178,35 hiljada eura, dok je naknada isplaćena podgoričkoj kompaniji Synergy, u čijem je vlasništvu mHE Vrelo u Bijelom Polju, iznosila 144,2 hiljada eura.

U COOTE su objasnili da će sredstava za proizvedenu električnu energiju u decembru isplatiti, u skladu sa ugovorima o otkupu, krajem februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније