Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

PR Centar

13. 02. 2018. 15:52 >> 15:51

PROJEKAT 100 NAJVEĆIH

Promovisaće najuspješnije kompanije

Projekat "100 najvećih u Crnoj Gori" ima za cilj da promoviše najuspješnije i najveće kompanije, koje su nosioci razvoja crnogorske privrede i da pokaže da je, kako je saopšteno, i u okolnostima koje imaju ograničenja, moguće dobro i uspješno poslovati.

Osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija, Ratko Nikolić, kazao je na konferenciji za medije, na kojoj je najavljen projekat, da je planirano da se, nakon izlaska finansijskih izvještaja za prošlu godinu, izdvoji po stotinu najvećih kompanija u Crnoj Gori u segmetu mikro, mala, srednja i velika preduzeća.

„Osim toga da izvedemo rang liste po prihodima, neto dobiti i broju zaposlenih. Na taj način planiramo da izvedemo najveće crnogorske kompanije, najprofitabilnije i najveće poslodavce u Crnoj Gori“, pojasnio je Nikolić.

On je dodao da će biti izdvojeno i po prihodu rangirano po 20 preduzeća iz desetak ključnih poslovnih djelatnosti.

„Sve njih ćemo objaviti u publikaciji, kolekcionarskom izdanju, koja bi trebalo da bude godišnjak, da svake godine u isto vrijeme izlazi, da bude informator i da se u njoj nađu svi koji su napravili, iole značajniji poslovni iskorak u prethodnoj godini“, objasnio je Nikolić.

Za rangiranje će, kako je istakao, postojati vrlo jasni, precizni i javni kriterijumi.

„To su poslovni prihodi, neto dobit i broj zaposlenih, a to su pokazatelji, koje poslovni subjekti prijavljuju u sklopu predaje svojih finansijskih izvještaja za poslovnu godinu. Takođe, kada izvedemo sve rang liste, prvorangirane kompanije će dobiti određena priznanja i njih ćemo promovisati, kao i samu publikaciju, na svečanoj gala večeri 30. maja u Hotelu Hilton“, najavio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, cilj projekta je promovisanje najuspješnijih i najvećih kompanija, koje su nosioci razvoja crnogorske privrede.

Generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekomonije, Radosav Babić, rekao je da je prema podacima Poreske uprave, za prvih šest mjeseci prošle godine u Crnoj Gori registrovano oko 26 hiljada preduzeća, a koja će se, kako je rekao, naći u konkurenciji za izbor najvećih i najprofitabilnijih.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija, Nemanja Katnić, kazao je da očekuje da će projekat biti uspješno priveden kraju i da će to biti pretpostavka nastavka njegove realizacije i u narednom periodu.

„Ono što nas dodatno ohrabruje jeste da su kao platforma za ovakav vid projekata i promocije stotinu najvećih u Crnoj Gori, uzeti ažurni finansijski izvještaji. Podsticaj za sve kompanije je da rade u tom pravcu, da njihovi finansijski rezultati iz godine u godinu budu što bolji, jer će neko to prepoznati i u nekom segmentu ih nagraditi“, objasnio je Katnić.

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori“ se realizuje po franšizi Poslovnih novina iz Sarajeva, a lista najvećih biće objavljena u specijalnoj luksuznoj gosišnjoj publikaciji „Poslovne novine- 100 najvećih u Crnoj Gori u 2018“.

Projekat realizuju u partnerstvu BI Consulting, ministarstva finansija i ekonomije, uz generalno pokroviteljstvo Societe General Montenegro banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније