Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 07. 2013. 13:10   >>  13:32 8

HAPŠENJE POTRUBAČA

Lukšić: Ostaćemo dobri s Rusijom

Hapšenje finansijskog direktora Kombinata aluminijuma Podgorica, Dmitrija Potrubača, ne bi trebalo da na bilo koji način ugrozi odnose Crne Gore i Rusije, saopštio je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

 

 "Ne vjerujem da bi to na bilo koji način moglo, niti bi trebalo da ugrozi odnose Rusije i Crne Gore, s obzirom da je stečaj kao opcija nešto što je predviđeno zakonom", rekao je Lukšić nakon sastanka sa gruzijskim ministrom za evropske i evroatlantske integracije, Aleksom Petriašvilijem, prenosi Mina.

On je dodao da je Crna Gora jedna od najbolje rangiranih zemalja regiona kada je u pitanju zaštita stranih investicija, kao i da slučaj hapšenja Potrubača ne bi trebalo da pređe na nivo međudržavnih odnosa.

"To, nažalost, treba posmatrati kao lošu ekonomsku priču iz koje Crna Gora treba da nađe najbolji izlaz", kazao je Lukšić.

On smatra da je u ovom trenutku jedino važno da se postupak u slučaju hapšenja Potrubača obavi u skladu sa crnogorskim zakonodavstvom, kao i da to bude nepristrasno.

"Kontakti su ostvareno preko predstavnika. Crnogorski ambasador u Moskvi je imao prilike da u par navrata u ruskom Ministartvu inostranih poslova obavi razgovare na tu temu. Tamo je, prije svega, iskazano interesovanje da se u odnosu prema Potrubaču sprovedu odgovarajuće mjere", saopštio je Lukšić.

On je naveo i da su, s obzirom da se radi o stranom državljaninu, omogućeni određeni kontakti i sa ambasadorom Rusije u Podgorici.

"To je jedino što se u ovom trenutku odvija na relaciji dvije države", poručio je Lukšić.

Službenici Uprave policije iz Bijelog Polja uhapsili su prošle sedmice Potrubača, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe, na štetu Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније