Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

22. 02. 2018. 08:44 >> 08:49

AVE MARIA KOLJČEVIĆ

Ukupno priznato 10 miliona potraživanja

Priznata potraživanja kompanije "Ave Maria Koljčević" iznose ukupno 10,22 miliona eura, od čega je najveće Poreske uprave (PU) u iznosu od 8,53 miliona eura, saopštio je stečajni upravnik, Dragan Smolović.

Ukupna ostala potraživanja iznose oko 1,08 miliona eura, prenose Vijesti.

Na ročištu za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za tu firmu, koje je okončano u srijedu u Privrednom sudu, saopšteno je da je pristiglo 48 prijava potraživanja.

Stečajna uprava, prema listu u koji su Vijesti imale uvid, nije priznala potraživanja u ukupnom iznosu od oko 370 hiljada eura, prema šest prijava.

Najveći problem u ovom stečajnom postupku je što stečajna uprava, kako je Vijestima potvrdio Smolović, za sada nije pronašla bilo kakvu imovinu iz koje bi povjerioci makar djelimično mogli naplatiti svoje potraživanje.

Privredni sud donio je sredinom septembra prošle godine rješenje o uvođenju stečaja u to preduzeće na predlog PU zbog dospjelog, a nenaplaćenog potraživanja u iznosu od oko 648 hiljada eura.

Osnivač ove firme 2002. godine bio je Pjetar Koljčević. On je "napustio" firmu u aprilu 2011. kada je već dvije godine bila u blokadi i počela da gomila milionski dug prema državi. Kako je kasnije saopštio, on je firmu besplatno ustupio Milošu Živaljeviću, koji se do tada zvanično vodi kao vlasnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније