Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

23. 02. 2018. 17:00 >> 17:12

CEDIS SAOPŠTIO

Izdvojiće oko milion za pripremu mreže

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) izdvojiće oko milion eura za ovogodišnju pripremu objekata i mreže u Podgorici, Cetinju i primorskim opštinama za ljetnju turističku sezonu, saopšteno je iz kompanije.

CEDIS je, kako su kazali njegovi predstavnici, počeo redovni godišnji remont trafostanica na primorju, Cetinju i Podgorici, u cilju prirpeme objekata i mreže za ljetnju turističku sezonu, kada usljed povećanja potrošnje dolazi do značajnog opterećenja distributivnog sistema.

Iz kompanije je objašnjeno da plan podrazumijeva remont 33 trafostanice naponskog nivoa 35/x kV na području primorskih opština do kraja aprila, dok će distributivni objekti u Podgorici i Cetinju biti remontovani u junu i prvoj polovini jula.

Šef Službe za održavanje trafostanica 35/x kV i kablova, Ivan Brajović, rekao je da su aktivnosti počele remontom trafostanica u Tivtu i Herceg Novom, dok će do kraja mjeseca biti remontovani i objekti u Kotoru.

"Aktivnosti će neznatno uticati na isključenja korisnika sa mreže", poručio je Brajović.

On je dodao da je za mart planiran remont objekata u Baru i Budvi, a za prvu polovinu aprila četiri 35/10 kV trafostanice u Ulcinju.

"Takođe, neposredno pred početak sezone ekipe će obići sve trafostanice na primorju, biće aktivirana rashladna oprema za energetske transformatore i urađeno podešavanje termičkih zaštita, zbog prilagođavanja ekstremno visokim temperaturama i opterećenjima", saopštio je Brajović.

On je naveo da su dežurne ekipe tokom sezone konstantno u pripravnosti i da u rekordnom roku intervenišu u slučaju problema u napajanju.

Iz kompanije je najavljeno da će u martu početi remont dalekovoda 35kV naponskog nivoa, u okviru kojeg će do kraja maja biti remontovano preko 155 kilometara vodova na području primorskih opština.

Predstavnici CEDIS-a su saopštili da ni ti radovi neće imati većeg uticaja na prekide u napajanju korisnika.

"Priprema za ljeto obuhvata i obilazak i remont mreže i objekata nižeg naponskog nivoa, koje će u primorskim opštinama biti završene pred sezonu", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније