Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business; B.V.

24. 02. 2018. 08:20   >>  08:22

RESTITUCIJA

Budvanska rivijera ostala bez dijela imovine

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera ostala je bez dvije atraktivne zemljišne parcele u Lučicama i Budvi, koje su postupcima restitucije i deeksproprijacije vraćene bivšim vlasnicima.

 

Gubljenjem te imovine smanjuje se vrijednost kompanije, a odluka Komisije za povraćaj u Baru čeka se i za još par parcela u uvali Lučice, koje bi takođe mogle promijeniti vlasnike, pišu Vijesti.

U Budvanskoj rivijeri su potvrdili da se na taj način umanjuje kapital najveće crnogorske turističke kompanije.

“Naravno da se vraćanjem imovine po bilo kom osnovu narušava kapital Budvanske rivijere. To nije problematika preduzeća, već je ona vezana za Zakon o restituciji i njegovu primjenu", kazali su iz kompanije.

Oni su dodali da se ne radi o sudskim, već o postupcima pred nadležnim komisijama za povraćaj u vezi restitucije i deeksproprijacije pred Upravnim sudom.

Sve nekretnine koje potražuju mještani, prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, vode se kao imovina HG Budvanska rivijera i dio su njene procijenjene vrijednosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније