Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

26. 02. 2018. 08:00   >>  07:58

CEDIS

Formirali službu za prijem reklamacija i prigovora

Služba za odnose sa krajnjim korisnicima formirana je u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) zbog prijema reklamacija i prigovora kupaca, kao i korisnika sistema, a sve u cilju obezbjeđivanja nediskriminatornog odlučivanja u rokovima utvrđenim zakonom, kazali su Dnevnim novinama predstavnici kompanije.

 

Služba je formirana u okviru Sektora za odnose sa regulatorom, energetskim subjektima, državnim institucijama i krajnjim korisnicima distributivnog sistema, a u skladu sa Zakonom o energetici koji predviđa da operater elektrodistributivnog sistema organizuje prijem reklamacija i prigovora kupaca.

Obaveza Sektora je uspostavljanje i vođenje registra prigovora i žalbi kupaca i korisnika sistema sa pripadajućom dokumentacijom, koja se čuva do pet godina. Služba za odnose sa krajnjim korisnicima je u obavezi da na svaki pisani upit korisnika, primljen bilo kojim komunikacijskim kanalom, da pisani odgovor, precizirali su u CEDIS-u.

Rukovodilac Sektora za odnose sa regulatorom, energetskim subjektima, državnim institucijama i krajnjim korisnicima distributivnog sistema Sava Ostojić kazala je za naš list da su nadležnosti službe i priroda prigovora jasno definisani i razgraničeni.

“Zakonom o energetici je propisano da se svi prigovori koji na direktan ili indirektan način imaju veze sa visinom računa za električnu energiju podnose nadležnom snabdjevaču, tačnije Elektroprivredi (EPCG), koja je dužna da uređuje kompletan postupak podnošenja te vrste prigovora i uspostavlja pravila za odlučivanje po njima”, objasnila je Ostojić.

EPCG je, kako navodi Ostojić, u prošloj godini preko Službe za odnose sa energetskim subjektima zatražila podršku pri rješavanju više od 4.000 prigovora. Od toga je CEDIS pomogao u rješavanju preko 90 odsto slučajeva, dok je 10 odsto ostalo neriješeno u zadatom roku

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније