Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 07. 2013. 11:23 >> 11:22

VJERUJE U DOGOVOR

Drecun: Rebalansa neće ni biti

Ekonomski analitičar Predrag Drecun smatra da najavljenog rebalansa uskoro neće ni biti i pretpostavlja da su koalicioni partneri u Vladi našli zajedničko rješenje.

,,Malo je pretjerana ta priča o razlogu rebalansa. To je dug koji je nastao poslovanjem i on mora da bude izmiren, bilo rebalansa ili ne. Ja vjerujem da je u vladajućoj koaliciji nešto dogovoreno i da tog rebalansa neće ,makar uskoro ni biti. Vidjeli smo da bi takav rebalans, zbog samog motiva mogao biti problem. Mislim da je premijer Đukanović osoba koja ima određeni stav u politici i da ne bi dozvolio da rebalans odnosno budžet padne, a da on ne raspiše izbore. To je vjerovatno procjena koalicionih partnera na najvišem nivou da nije vrijeme za izbore, te je sasvim sigurno da rebalans nije nešto bez čega ne možemo u ovom trenutku.’’, kazao je Drecun za radio Antena M.

Nakon što je premijer Milo Đukanović juče kazao da bi Kombinat aluminijuma mogao da bude rentabilan sa 500 radnika, plaćanjem struje od 27,5 eura po megavat satu i sa proizvodnjom od 50 hiljada tona aluminijuma godišnje, Drecun kaže da nije optimista kada su u pitanju cijena struje,cijena aluminijuma i održivost na duži rok.

,,Nijesam optimista ni kada je posrijedi mogućnost da bude otklonjena tehnološka zastarjelost KAP-a, te podizanje prerađivačkih kapaciteta. Ono što je premijer predstavio je neka reducirana varijanta i KAP bi u tim uslovima sigurno mogao da bude profitabilan. To je jedna nova teza i vjerovatno o tome postoji politički konsenzus na nivou vladajuće koalicije, da se pokuša sa takvim rješenjem i zbog toga se vjerovatno više toliko ne insistira na rebalansu.'', rekao je Drecun.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније