Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

26. 02. 2018. 17:25 >> 17:27
1

MEMORANDUM SA EBRD

Za jačanje investicione klime i privatnog sektora

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti potpisali su danas u Londonu Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Dokument, kako je saopšteno iz Vlade, predstavlja osnovu okvira za saradnju između Vlade i EBRD u razvoju i implementaciji Inicijative investicione klime i upravljanja sa ciljem poboljšanja razvoja privatnog sektora, promocije dobrog upravljanja, jačanja konkurencije, unapređenja dijaloga javnog i privatnog sektora i dr.

"Marković i Čakrabarti saglasili su se da Memorandum predstavlja odličnu osnovu za produbljivanje inače kvalitetne saradnje Crne Gore i EBRD i za dalju valorizaciju razvojnih potencijala naše zemlje i njene još veće privlačnosti za investitore", kazali su iz Vlade.

Premijer Crne Gore, kako se navodi, zahvalio je Evropskoj banci za obnovu i razvoj na dosadašnjoj podršci našoj ekonomiji, istakavši da je EBRD partner u važnim infrastrukturnim projektima i da podržava domaće i inostrane kompanije.

Čakrabarti je iskazao podršku Crnoj Gori čestitajući na članstvu u NATO-u i ogromnom napretku i vođstvu u procesu evropskih integracija.

"Crna Gora je za vrijeme mojeg mandatra u EBRD napravila nevjerovatan napredak u regionalnoj saradnji. Igrate važnu ulogu na tom planu i imate veoma dobre rezultate", rekao je premijeru Markoviću predsjednik EBRD.

Saopšteno je da su predstavnici EBRD istakli spremnost da nastave da rade sa Crnom Gorom i na detektovanju ostalih oblasti u kojima bi dvije strane mogle sarađivati.

Sastanku su, kako se dodaje, prisustvovali i ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније