Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina biznis ]

28. 02. 2018. 16:37   >>  16:35 1

U 2018.

Planiraju privatizaciju Instituta i Budvanske rivijere

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte utvrdio je danas Predlog odluke o planu privatizacije za ovu godinu, kojim je, između ostalog, predviđen početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za privatizaciju Instituta „Simo Milošević“ i Hotelske grupe (HG) Budvanka rivijera.

Iz Vlade  Službe za odnose s javnošću saopšteno je da je dokumentom predviđen početak pripreme i sprovođenja javnih tendera za privatizaciju Instituta kroz prodaju akcija ili dokapitalizaciju. Predviđena je i privatizacija HG Budvanka rivijera kroz prodaju akcija nakon restrukturiranja.

Iz Savjeta za privatizaciju su objasnili da je predmet tendera za Institiut "Simo Milošević" 56,48 odsto akcijskog kapitala, uz obavezu kompanije da realizuje investicioni program.

Predmet tendera za Budvansku rivijeru je prodaja 58,73 odsto akcijskog kapitala.

Iz Vlade je saopšteno da je dokumentom predviđena i valorizacija nekoliko turističkih lokaliteta ili preduzeća kroz javno privatno partnerstvo. To se odnosi na VTK Mediteran, Kolašin 1600, Adu Bojanu i uvalu Masline – Bušat za rt Odrač.

“Tu spadaju i lokaliteti između Njivica i ušća Sutorine, zatim Donja Arza i Kabala for, projekat turističke valorizacije lokacije Mrkovi – Bijela Stijena, turistički kompleks Ecolodge Lovćen, skijalište Savin kuk i turistička valorizacija lokaliteta obuhvaćenih Prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi – Cmiljača i Žarski”, navodi se u saopštenju.

Na osnovu predloga Vlade, Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavoda za zapošljavanje i Investiciono-razvojnog fonda na prodaju će putem berze biti ponuđeno 23,98 odsto akcija firme Papir, 52,41 odsto Agrotransporta, 15,35 odsto Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Berane, 22,59 odsto rožajskog Dekora, 8,37 odsto Metal produkta, 29,67 odsto Montenegroturista i 10,63 odsto Crnagoracoopa.

Savjet je Predlog odluke o planu privatizacije za ovu godinu uputio Vladi na usvajanje.

Savjet je razmotrio i uputio Vladi na usvajanje Izvještaj o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o zakupu i izgradnji, koji se odnosi na Lušticu Development, odnosno projekat Luštica Bay, za period od 2016. do prošle godine.

U dokumentu se navodi da je ukupan iznos investicionih i drugih troškova od 2010. godine do 31. decembra prošle, prema informacijama kompanije, iznosio 133,7 miliona eura, od čega je u 2016. godini utrošeno 20,22 miliona, a u prošloj 40,61 milion eura.

Savjet je razmotrio i Informaciju o aktivnostima na realizaciji ugovorne obaveze imenovanja nezavisnog revizora – Kontrolora, u skladu sa ugovorom o zakupu kompleksa HTP Ulcinjska rivijera.

Savjet je predložio Vladi da ovlasti ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da u ime izvršne vlasti, potpiše pismo o angažovanju kompanije PricewaterhouseCoopers sa ugovorom o obavljanju usluga Kontrolora investicije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније