Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

01. 03. 2018. 11:35 >> 11:33
2

DEMOKRATSKA CRNA GORA

Neshvatljiva prodaja akcija Budvanske rivijere

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte i ove godine planira da proda akcije HG „Budvanska rivijera“ privatnim preduzećima, pod izgovorom povećanja privrednog rasta, obezbjeđivanja novih radnih mjesta i povećanja investicija, saopštio je odbornik Demokrata u budvanskom parlamentu, Đorđe Zenović.

 

On je naveo da hotelska grupa sada raspolaže sa više od 3.900 kreveta, da je samo u 2016.  ostvarila profit od skoro milion eura i svake godine bilježi rapidan rast ostvarenih noćenja, kao i produžetak turističke sezone.

"U ovoj hotelskoj grupi na neodređeno radi preko 280 Budvana, a u ljetnjoj turističkoj sezoni sezonski se uposli i do 500 ljudi. Zarade raposlenih su redovne i solidne za crnogorske uslove. Ova hotelska grupa gazduje hotelima na najelitnijim lokacijama u Petrovcu i Budvi, prije svih hotelima „Palas“, „Kastel lastva“, „Slovenska plaža“, „Aleksandar“ i „Mogren“. Nakon što se najavljenom segmentacijom izdvoje Sveti Stefan i Miločer, čija je sudbina jednako neizvjesna, DPS će prodati hotele čije dobro poslovanje čak ni u ratnim 90-tim godinama nije dovođeno u pitanje", naveo je Zenović.

Neizvjestan je, kako je dodao, i vlasnički status ovog preuzeća u pogledu određenih parcela koje trenutno koriste, jer su u toku postupci i imovinsko-pravni sporovi naših sugrađana sa ovim preduzećem, a i dalje su aktuelni i postupci restitucije privatne imovine.

"Neshvatljiv je ovaj potez i namjera Vlade svakome iole razumnom ljudskom biću. Izgleda svima osim budvanskom DPS-u, koji će i ovo prećutati", saopštio je Zenović.

On je dodao da HG „Budvanska rivijera“ svake godine posluje u dobitku.

"Preduzeće ostvaruje toliko dobre rezultate da čak ni uz razne zloupotrebe u upravnom odboru ne uspijevaju da ispune partijske zadatke dobijene iz centrale u Podgorici. Jasno je da se želi devalvirati vrijednost nečega što su decenijama Budvani stvarali i gradili. Naravno, namjera je i da se rezultati prikažu kao katastrofalni, kako bi se ubrzao proces privatizacije i rasprodaje najvrijednijeg zemljišta na budvanskoj rivijeri, kao i da se prikaže iskrivljeno stanje kako Budva i Crna Gora nemaju dovoljno svojih stručnjaka iz oblasti turizma. Jasno je da je sve ovo uvod u još jednu prodaju akcija po „pravičnoj“ naknadi, ostavljanje ljudi bez posla i dalje srozavanje dostojanstva zaposlenih u ovom preduzeću. Uvod je u dalju, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, budvanizaciju Budve od Zavale do Avale, kao i otimanja gradske luke od mještana", kazao je Zenović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније