Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 07. 2013. 19:49 >> 19:50
1

PLAN ZA 4 GODINE

Manje zaposlenih, ujednačene plate

Plan reorganizacije javnog sektora za naredni četvorogodišnji period bila je jedna od tema sastanka ministra finansija Radoja Žugića sa predstavnicima Svjetske banke.

Poseban dio razgovora odnosio se na plan reorganizacije javnog sektora za naredni četvorogodišnji period, koji bi Vlada trebalo uskoro da usvoji.

Taj plan bi, kako je saopšteno, trebalo da ubrza dostizanje postavljenog cilja, a to je - efikasna, efektivna, profesionalna i servisno orijentisana javna uprava, koja je u funkciji građana i privrede.

"Osim planirane racionalizacije u broju zaposlenih, kao i dodatnog smanjenje diskrecione potrošnje, predviđeno je unaprijeđenje kadrovskog planiranja i standardizacija politike zarada u javnom sektoru, što će se, kroz smanjenje ukupnih izdataka, pozitivno odraziti na fiskalne parametre u srednjem roku", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Žugić je upoznao predstavnike Svjetske banke sa aktivnostima Ministarstva na pripremi Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, koji će definisati fiskalna pravila vezana za budžetski balans, dug, prihode i rashode.

"Zakon će, dalje, propisati obavezu poštovanja ustanovljenih pravila, što će, konstatovano je na današnjem sastanku, dati doprinos vođenju odgovorne i održive fiskalne politike i boljem upravljanju javnim finansijama", saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније