Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

04. 03. 2018. 15:56   >>  15:53

MONSTAT SAOPŠTIO

Pad proizvodnje šumskih sortimenata

Proizvodnja šumskih sortimenata iz državnih šuma u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine pala je 3,4 odsto u odnosu na isti period 2016, pokazuju podaci Monstata.

"U proizvodnji šumskih sortimenata iz državnih šuma u četvrtom kvartalu prošle godine, četinari učestvuju sa 72,2 odsto, a lišćari sa 27,8 odsto", navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da u strukturi proizvodnje šumskih sortimenata iz državnih šuma, trupci četinara učestvuju sa 56,9 odsto, prostorno drvo četinara 12,5 odsto, trupci lišćara 11,4 odsto, ogrijevno drvo lišćara 8,6 odsto, prostorno drvo lišćara sa 7,7 odsto, rudničko drvo četinara 2,7 odsto, ogrijevno drvo četinara i ostalo dugo drvo četinara po 0,1 odsto.

"Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata iz državnih šuma u prošloj godini veća je 15,8 odsto u odnosu na 2016. godinu", precizira se u saopštenju.

Proizvodnja šumskih sortimenata u državnim šumama, kako se zaključuje, u velikoj mjeri zavisi od vremenskih uslova i stanja na terenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније