Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

08. 03. 2018. 13:31 >> 13:34

TEMA "MAGAZINA"

Sudbina Budvanske još u planovima

Savjet za privatizaciju, prije osam dana poslao je Vladi predlog da na tender stavi 58% akcija koje država kao većinski vlasnik ima u hotelskoj gupi Budvanska rivijera, što je za jedan dio javnosti jasan znak da će, na štetu države, doći do podjele jednog od najuspješnijih turističkih preduzeća.

 

Ministru održivog razvoja i turizma, Pavlu Raduloviću, kako kaže, nije jasna tolika priča o nečemu što još nije jasno izdefinisano. Objašnajva da su u toku su analize, nakon kojih će Vlada utvrditi konačan plan.

“Vlada je ozbiljno promišljala da Budvanska rivijera kao najveći hotelski kapacitet u CG može i mora mnogo bolje da funkcioniše. Analizama koje su već gotove došli smo do zaključka da se tako nešto ne može završiti bez ozbiljnih investicija. Unajmili smo dva konsultanta koji su članovi velike četvorke 'Price Waterhouse Cupers' i 'Ernest end Jang' da naprave detaljnu analizu i kad to urade mi ćemo izaći u javnost i reći koji je to konkretno model”, kazao je Radulović.

Na koji način će se na tenderu prodavati akcije države još nije dogovoreno.

“Kad konsultatnti završe svoj posao i dodjemo do jasne slike šta je to najbolje za državu, praviće se tenderska dokumentacija u skladu sa tim informacijama. Dakle, zarad javnosti, i prošle godine u planu privatizacije je bila Budvanska rivijera i niko, vjerovatno zato što nije bilo izbora, niko je nije pominjao”, kaže Radulović.

Jedan od modela, kaže Radulović, jeste segmentacija u kojoj bi država ostala stoprocentni vlasnik nečega što treba da bude u vlasništvu države, a u ovom trenutku nije.

“U tom slučaju će se akcije defitivno prebiti, ali vidjećemo u kom iznosu. I hoćemo li ostati tamo većinski. Sve je, dakle, predmet detaljne analize najpozvanijih ljudi na svijetu, koji će nam reći pozitivne i negativne strane, koji nivo investicija to preduzeće podiže do nivoa koji nam treba, a onda ćemo na osnovu toga donijeti odluku koja će biti javna kao i sve do sad”, zaključio je Radulović.

Opširnije o ovoj temi gledajte večeras u TV Magazinu, od 20:05h.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније