Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

08. 03. 2018. 14:08   >>  14:04

ASOCIJACIJA MANADŽERA

Bokan i Đurović menadžeri godine

Asocijacija menadžera Crne Gore je i ove godine izabrala najuspješnije menadžere i preduzetnike Crne Gore za 2017. godinu u 10 kategorija.

Iz tog udruženja je saopšteno da je od preko 250 nominacija prihvaćeno 70 kandidatura, a Upravni odbor je na sinoćnoj sjednici usvojio prijedlog stručnog žirija za deset laureata.

U kategoriji Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima izabran je Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade, a za preduzetnika godine Goran Đurović, Izvršni direktor kompanije Cerovo.

Najbolja u kategoriji srednjih preduzeća je Mirjana Mijušković, izvršna direktorica Glosarija.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Radovan Radulović, izvršni direktor Montenomaks Control & Logistics.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2017. godinu je Xhemal Ravja, izvršni direktor V.U. Veterinum, a za mladog menadžera godine proglašen je Miloš Golubović, izvršni direktor Veletex-a.

U kategoriji preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države izabran je Slobodan Stanišić, izvršni direktor Radio difuznog centra.

Titula najuspješnijeg menadžera u državnim i javnim institucijama pripala je Miomiru M. Mugoši, direktoru Poreske Uprave Crne Gore.

Upravni odbor AMM-a donio je odluku da ove godine nagradu za životno djelo dodijeli dr Miodragu Gomilanoviću.

Od pristiglih nominacija u kategoriji Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera izabran je Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (UDG).

Stručnim žirijem koji je sačinjavao 21 član predsjedavao je Vinko Nikić, glavni izvršni direktor Lovćen banke.

U žiriju su kao i prethodne godine bili predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo - fAKT, Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike.

"Broj pristiglih nominacija, podrška najznačajnijih institucija i organizacija, uključujući i veliku podršku medija pokazuju da je Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika Crne Gore prepoznat i ove godine kao centralni poslovni događaj. Ovo potvrđuju ostvareni poslovni rezultati kandidata za nagradu za 2017. godinu: Ukupan prihod od 615 miliona €, neto dobit od 44 miliona €, ukupne investicije 99 miliona € i broj zaposlenih preko 7250", navodi se u saopštenju Asocijacije menadžera Crne Gore.

Svečana ceremonija uručenja nagrada biće održana u četvrtak 26. aprila, u hotelu "Hilton". Pokrovitelj događaja i ove godine je Vlada Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније