Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

10. 03. 2018. 09:11   >>  09:07 9

DISTRIBUTERI SAOPŠTILI

Legalna prodaja cigareta manja 40 odsto

Legalna prodaja cigareta u prva dva mjeseca ove godine pala je 40 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštili su Vijestima predstavnici najvećih distributera.

Očekivani haos na duvanskom tržištu Crne Gore, nakon tri velika rasta dažbina na uvoz i prodaju cigareta, a za nešto vise od godinu, traje već mjesecima, a švercerima širom Crne Gore, kako piše list, ostaje sve veći kolač.

Tokom novembra i decembra na trafikama je pala prodaja cigareta oko 20 odsto, a nekim uvoznicima su proizvođači krajem kalendarske godine vraćali akcizne markice, jer su magacini bili puni, a nije bilo izgleda za skoru prodaju novih porudžbina.

Dugi niz godina popularni brend Marlboro sada na trafici košta, na primjer, 3,6 eura, a na ulici svega 2,4 eura.

Od 1. januara ove godine posljednje povećanje akcize na cigarete rezultiralo je rastom cijena od 30 do 50 centi po paklici.

Paklica najjeftinijih cigareta u lagelanoj prodaji iznosi oko 2,4 eura, dok su u uličnoj oko euro.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније