Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

14. 03. 2018. 17:32 >> 17:29

BRAJOVIĆ U BAKUU

Uspješni projekti promovišu CG i Azerbejdžan

Povoljna poslovna klima za investitore Azerbejdžana u Crnoj Gori, kao i uspješni projekti u oblasti turizma i logistike na najbolji način uzajamo promovišu dvije države i stvaraju uslove za realizaciju novih projekata, poput Jadransko-jonskog gasovoda za koji je planirano da prođe i kroz Crnu Goru, rekao je predsjednik parlamenta Azerbejdžana Oktaj Asadov na sastanku s crnogorskim kolegom Ivanom Brajovićem u Bakuu.

"O saradnji Mješovite komisije za ekonomsku saradnju i predstojećem Biznis forumu na kojem se očekuje učešće visokih zvaničnika naše zemlje, bilo je riječi sa predsjednikom Vlade Azerbejdžana Arturom Rasizadeom, koji je iznio očekivanje da unaprijeđenjem ugovorne baze stvorimo i formalne preduslove za intenziviranje spoljno-trgovinske razmjene i podizanje sveukupnih ekonomskih, kulturnh odnosa na viši nivo", istakli su iz Skupštine.

Kako su kazali, slični tonovi prijateljske podrške i priznanja Crnoj Gori na konzistentnoj vanjskoj politici i posebnoj ulozi naše zemlje na Zapadnom Balkanu, čuli su se i na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Elmarom Mamadijarovim, sa kojim je konstatovano da odlični politički odnosi treba da rezultiraju mnogo boljom ekonomskom saradnjom u oblasti energetike, obrazovanja i održivog korišćenja hidropotencijala.

Azerbejdžan cijeni jasne političke poruke naše zemlje vezano za probleme sa kojima se ova država suočava, a takođe ističu povoljnu poslovnu klimu za investitore ove države koja u posljednjim decenijama bilježi ekonomsku ekspanziju. Na svim sastancima je zajednički ocijenjeno da je pred nama mnogo mogućnosti za saradnju, a turistički kompleks Portonovi može biti primjer razvoja budućih uspješnih zajedničkih projekata. Istakao bih takođe učešće na konferenciji u organizaciji Grupe za podršku Putu svile u PS OEBS čiji je Crna Gora jedan od osnivača, trenutno je čine 22 zemlje, a ima za cilj bolje veze Istoka i Zapada. Sve to govori o posvećenosti naše zemlje multilateralnoj saradnji, razvoju diplomatskih odnosa i intenziviranja ekonomske saradnje u najboljem interesu građana Crne Gore", kazao je Brajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније