Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 07. 2013. 18:58 >> 21:55
1

DUGOVI KAP-A

Kredit kreditom vraćaju

Vlade Crne Gore planira da se kod OTP banke zaduži u iznosu od 42 ipo miliona eura, kako bi toj banci vratila postojeći dug Kombinata aluminijuma, za koji je država dala garancije.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o polaznim osnovama za pregovore sa Crnogorskom komercijalnom bankom – OTP Group, u vezi zaključenja kreditnog aranžmana u visini od 42,5 miliona eura.

Podsjetimo OTP banka pokrenula je postupak naplate cjelokupnog kreditnog aranžmana od KAP-a, jer podgorička fabrika nije vratila kredit od 42 ipo miliona eura.

Ministarstvo finansija je započelo pregovore sa bankom, kako bi se definisao metod otplate kredita.

„OTP i Ministarstvo finansija definisali su da će pomenuta garancija biti otplaćena na način što će između strana biti zaključen novi kreditni aranžman. Kako bi se definisali novi uslovi aranžmana, OTP banka dostavila je Indikativne uslove kreditnog aranžmana“, navodi se u Informaciji koju je Vlada danas usvojila

A indikativnim uslovima kreditnog aranžmana predviđeno je da će kredit biti zaključen u iznosu od 42,5 miliona eura, na perido od tri godine.
Grejs perido će trajati do kraja godine, dok će krajnji dan otplate biti 30. jun 2016. godine.

„Otplata kredita vršiće se u jednakim tromjesečnim tranšama, do kraja otplatnog perioda. Kamata stopa predstavljaće zbir Margine i 3 mjesečnog EURIBOR-a, dok će margina iznositi 6,5 odsto godišnje. Obrada kredita iznosiće 0,5 odsto od iznosa kredita“, navodi se u Informaciji koju je Vlada usvojila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније