Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

21. 03. 2018. 23:16   >>  23:13

SASTANAK U PODGORICI

Efikasnije koristiti finansijsku podršku

Crnogorske institucije i organizacije su do sada uspješno učestvovale u Dunavskom transnacionalnom programu i važno je nastaviti s aktivnostima u cilju dalje izgradnje kapaciteta za efikasno korištenje finansijske i razvojne podrške koju nudi taj program evropske teritorijalne saradnje, poručeno je na današnjem sastanku Odbora za nadgledanje ovog programa.

Sedmi sastanak Odbora za nadgledanje Dunavskog transnacionalnog programa, u kom Crna Gora učestvuje kroz Instrument pretpristupne podrške Evropske unije za period 2014 – 2020, održan je danas u Podgorici, a prisustvovali su mu predstavnici 14 država učesnica

"Na sastanku je usvojena lista projekata odobrenih za finansiranje u okviru Drugog poziva, predstavljeni su rezultati operativne programske evaluacije i razmotrena dalja strategija sprovođenja javnih poziva i mogućnosti za razvoj Programa u narednoj finansijskoj perspektivi EU, nakon 2020", istakli su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Generalna direktorica za evropske fondove Ivana Glišević Đurović je podsjetila da su, u okviru Prvog poziva, crnogorske institucije i organizacije učestvovale u osam projekata, ostvarivši podršku od oko 700 hiljada eura. Podsjetila je da su, u okviru drugog poziva koji je bio otvoren od 9. maja do 6. juna 2017, za finansiranje predložena 22 projekta ukupne vrijednosti 40,25 miliona eura od kojih crnogorski partneri učestvuju u 5 projekata.

 „Potrebno je da se na programskom nivou, i u Crnoj Gori, u narednom periodu pažnja usmjeri na vidljivost i izgradnju kapaciteta, kako bi se na najbolji način iskoristila finansijska, administrativna i razvojna podršku koju nudi Dunavski transnacionalni program“, rekla je Glišević Đurović.

Ona je poručila da su iskustva u sprovođenju ovog Programa jako važna u kontekstu pripreme Crne Gore za korišćenje strukturnih fondova koji će joj biti na raspolaganju kada postane članica Evropske unije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније