Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

22. 03. 2018. 16:20   >>  17:19 11

PRIVATNO - JAVNO PARTNERSTVO

Kinezi bi da grade i ostatak autoputa

Vlada Crne Gore pozvala je sve zainteresovane subjekte da predlože uslove i modele za izgradnju ostalih dionica autoputa Bar Boljare, na principima privatno-javnog partnerstva, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković. CRBS je prva zainteresovana kompanija za nastavak gradnje autoputa, a kako je poručio ministar Kinezi neće biti favorizovani, već će Vlada odabrati najpovoljniju ponudu.

Zbog toga će predstavnici Vlade i kineske kompanije CRBC potpisati sjutra Memorandum o izgradnji autoputa, metodom privatno-javnog partnerstva za izgradnju nastavka autoputa. Ministar Nurković je saopštio da taj memorandum ipak ne znači da će Kinezi graditi i nastavak autoputa.

Memorandum o izgradnji autoputa metodom privatno-javnog partnerstva za izgradnju nastavka autoputa, Vlada je danas usvojila.

"Zato pozivam sve zainteresovane subjekte da ispolje svoje interesovanje i predlože uslove i modele za realizaciju ostalih dionica autoputa Bar Boljare na principima privatno-javnog partnerstva, a na bazi najbolje prakse koje bi tim, odnosno Vlada kasnije razmotrili", kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković, nakon sjednice Vlade.

On je naveo da će Vlada na tom projektu intenzivno sarađivati sa državama regiona posebno sa Srbijom. 

Nurković je kazao da Kinezi već pokazuju interesovanje za nastavak gradnje autoputa, a u Srbiji će graditi saobraćajnicu do granice sa Crnom Gorom.

"Ovo ne znači da je CRBC favorizovan, ovaj poziv je upućen svim zainteresovanim investitorima, a Vlada će se opredijeliti za najpovoljniju ponudu", kazao je Nurković.  

On nije mogao da kaže koliko bi koštao nastavak gradnje autoputa, ali će preostali dio sabraćajnice, kako je poručio ministar, graditi kroz privatno javno partnerstvo, pa neće biti novog zaduživanja.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније