Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2018. 18:24   >>  18:20

PITAJU VLADU

Demos: Gdje će novac od rebalansa?

Demos zahtijeva od Vlade Crne Gore da jasno i nedvosmisleno informiše javnost gdje će usmjeriti sredstva od rebalansa, ukoliko ona ne budu upotrijebljena za otkup akcija A2A.

"Rebalans budžeta će imati teške posljedice, u prvom redu po građane a to što je usvojen već u martu najbolje govori o stabilnosti našeg finansijskog sistema", kazao je član GO Demosa, Vuko Vlahović.

On dodaje da u tom slučaju postoji još mnogo spornih elemenata. 

"Resorni ministar je rebalans pravdao, između ostalog, potrebom da se otkupi vlasnički udio A2A u Elektroprivredi, pri čemu je najavljen iznos od 70 miliona eura. Podsjećamo da se ovdje, još uvijek, radi o fantomskom poslu jer javnosti nije poznato da postoji ugovor o kupoprodaji akcija između države i italijanske kompanije", kazao je Vlahović.

On ističe da ako takav ugovor postoji, Vlada je dužna da upozna javnost sa svim elementima i pojedinostima tog aranžmana.

"Ukoliko, pak, ovakav ugovor ne postoji, to dovodi u pitanje stvarne razloge rebalansa i navodi na sumnju da će pomenuta sredstva biti usmjerena na druge oblasti, po lošoj praksi na ogromnu potrošnju i javne rashode. Ili za potencijalne zloupotrebe u susret predstojećim izborima u korist vladajuće partije", kazao je član GO Demosa.

Vlahović navodi da misteriju budžeta dodatno produbljuje status Rudnika uglja u tom poslu.

Iz Demosa zahtijevaju od Vlade da jasno i nedvosmisleno informiše javnost gdje će usmjeriti sredstva od rebalansa, ukoliko ona ne budu upotrijebljena za otkup akcija A2A.

"Dosadašnja loša iskustva sa privatizacijama KAP-a, Telekoma i drugih firmi, koje su koštale građane Crne Gore na stotine miliona eura upućuju nas na oprez, jer neodgovoran i bagatelan odnos vladajuće elite prema novcu građana prijeti da uvede našu zemlju u začarani krug dužničkog ropstva, sa čijim posljedicama će se posebno suočiti buduće generacije", zaključio je Vlahović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније