Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ PR Centar ]

29. 03. 2018. 17:16   >>  17:11 1

UEHARA PORUČILA

CG obećavajuća za američke investitore

Crna Gora predstavlja obećavajuću destinaciju za američke investitore, saopštila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Margaret En Uehara, ocijenjujući da je potrebno da Vlada i poslovna zajednica sarađuju u cilju unapređenja poslovnog ambijenta.

Ona je danas, na poslovnom ručku koji je organizovala Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) za svoje članove, predstavnike državne i lokalne uprave, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, kazala da su američki investitori zainteresovani da posluju u Crnoj Gori.

Uehara smatra da strani investitori ne otvaraju samo radna mjesta, već oni, kako je pojasnila, uz specifično znanje, treba takodje da donesu jasnu pozitivnu praksu i zaposle lokalne ljude, prenosi PR Centar.

Ambasadorka je ukazala na problem neefikasne birokratije, zato što se, kako je navela, odluke ne donose na operativnom srednjem nivou.

„Mislim da je bilo napretka u regulatornom i pravnom okviru, ali ima dosta toga što treba još odraditi. Potrebno je da smanjimo birokratiju i damo ovlašćenja ljudima da donose odluke na srednjem nivou“, ocijenila je Uehara.

Govoreći o sivoj ekonomiji, Uehara je kazala da je ta pojava izazov ne samo pred Crnom Gorom nego pred mnogim drugim zemljama.

„Mora postojati kontinuirana saradnja između državnih organa i poslovne zajednice, svi moraju razmišljati u širim okvirima o načinima za unapređenje stanja u ovoj oblasti. Potrebno je da se poreska struktura dobro uredi, da se smanji broj neregistrovanih kompanija,te da se ojača kontrola na graničnim prelazima“, istakla je Uehara.

Uehara je ocijenila da je jako bitno da Vlada i poslovna zajednica partnerski sarađuju na svim nivoima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније