Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

04. 04. 2018. 12:48 >> 12:43

SEKULIĆ ZA RTCG

Da bi se borili s brendovima, moramo biti konkurentni

Ministarka ekonomije, Dragica Sekulić, ocijenila je da promocijom, sa jedne strane, i finansijskom i nefinansijskom podrškom preduzećima, sa druge strane, istoveremeno činimo domaće proizvode vidljivijim i konkurfentnijim.

 

"Ukoliko želite da se borite na tržištu sa velikim proizvođačima i brendovima, morate biti konkurentni. A da bi bili konkurentni, morate biti izuzetno pismeni i edukovani o tome da u svoje proizvodne programe uvodite inovativne tehnologije, da budete moderni, pratite nove trendove, ulažete u svoj marketing. Kroz direktnu komunikaciju sa privrednicima čini se da su sve više toga svjesni, a mi ih kroz razne finansijkse i nefinansijske programe podrške pomažemo", kazala je Sekulić, gostujući u Jutarnjem programu Javnog servisa.

Ona je saopštila da su kroz razgovor sa privrednicima došlina ideju da naše proizvode na određeni način obilježimo.

"Ja sam svako jutro u ministarstvu pila čaj za koji nisam znala da je zapravo proizveden u Crnoj Gori. I postoji mnogo takvih primjera da za neki proizvod koji koristimo ne znamo da je proizveden u Crnoj Gori. Osim obilježavanja proizvoda, program predviđa i podršku proizvođačima u savjetodavnom smislu, i od Ministarstva ekonomije, i Ministarstva poljoprivrede i PKCG, kao i određena sredstva za dobijanje različitih oznaka kvaliteta", kazala je ministarka Sekulić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније