Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

12. 04. 2018. 17:04   >>  16:58 1

ŠEHOVIĆ U ISTANBULU

Dalja edukacija osnov razvoja ekonomije

Tehnologija, ekonomija, politika i enegrija bile su teme ovogodišnjeg Evroazijskog ekonomskog samita, saopštili su iz Ministarstva prosvjete i dodali da je značaj učešća crnogorske delegacije bio u sagledavanju narednih koraka u edukaciji, kao osnovi za razvoj ekonomije.

Ministar prosvjete, Damir Šehović, učestvovao je u radu Evroazijskog ekonomskog samita na poziv Marmara fondacije. Šehović je bio i jedan od predsjedavajućih na otvaranju samita.

Iz Ministarstva je saopšteno da je Šehović na marginama samita razgovarao o ključnim strateškim pravcima razvoja obrazovnih sistema zemalja učesnica, ali i o načinima povezivanja tehnologije i obrazovanja.

Evroazijski ekonomski samit organizuje se svake godine, a učesnici su predsjednici država i predstavnici vlada iz Evrope i Azije.

Samit okuplja i veliki broj visokih državnih službenika, ekonomista, akademika, kao i predstavnike privatnog sektora.

"Kako je ljudski kapital ključni faktor ekonomskog prosperiteta, značaj učešća delegacije Ministarstva je prije svega u razmjeni iskustava u vezi sa globalnim izazovima, u kojima obrazovanje igra važnu ulogu", rekli su iz Minisatartva.

Marmara fondacija osnovana je 1980-ih godina i, između ostalog, ima za cilj unaprijeđenje odnosa evropskih i azijskih zemalja.

Pored istraživanja globalnih tema, kao što su ekonomija i javna uprava, fondacija se bavi i najaktuelnijim pitanjima od međunarodnog značaja, kroz publikovanje dokumenata i organizovanje konferencija.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније