Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

13. 04. 2018. 13:57 >> 13:52

SIMOVIĆ OCIJENIO

Ohrabrujući rezultati u svim sektorima

U Crnoj Gori su u prvom kvartalu, prema ekonomskim pokazateljima, ostvareni ohrabrujući rezultati podjednako u svim sektorima, što je rezultat odgovornog i ambicioznog rada Vlade, ocijenio je njen potpredsjednik, Milutin Simović.


On je naveo da su ohrabrujući rezultati ostvareni u energetici, poljoprivredi, šumarstvu i prerađivačkoj industriji, kao i da je to rezultat odgovornog i ambicioznog rada Vlade i visoko postavljenih ciljeva, proizašlih iz onoga što je ostvareno u prošloj godini.

”Ekonomski rast od 4,4 odsto za nas je podsticajan i obavezujući da i u ovoj godini nastavimo sa tako visokim stopama rasta, kako bi ostvarili ključni cilj, a to je stvaranje pretpostavki za kvalitetniji život građana”, rekao je Simović tokom radne posjete Opštini Nikšiću.

On je, odgovarajući na pitanje o učinku Vlade u prvom kvartalu, kazao da je siguran da se nastavlja sa dobrim tempom i iskoracima. 

"Potvrda Vladine odgovorne i kredibilne ekonomske poltike stigla je i od najboljeg sudije, međunarodnog finansijskog trišta. Crna Gora je u emisiji euroobveznica dobila nikad nižu kamatu i nikad veću ročnost, čime je dobila potvrdu kredibilnosti ekonomske politike i odgovornog i odlučnog sprovođenja fiskalne konsolidacije”, saopštio je Simović.

On je dodao da su pred Vladom brojni izazovi i da su partnerstvo, zajedništvo i stabilnost Crne Gore uslov nastavka dobrih trendova, jer je to ključno za napredak države.

Simović je, govoreći o narednom periodu, poručio da je siguran da će se sve više energije usmjeravati na ekonomske teme koje doprinose unaprijeđenju života, povećanju broja novih radnih mjesta, boljem obrazovanju i zdravstvu, kao i obezbjeđivanju više novca za kulturu i ukupnu društvenu nadgradnju. 

”To je ambicija Vlade i siguran sam da ćemo, na tragu dobrih ostvarenja u prethodnoj godini, u ovoj imati više nego dobro prolazno vrijeme”, zaključio je Simović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније