Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

17. 04. 2018. 16:38   >>  16:34

POVEZIVANJE SA ITALIJOM

Razmatra se avio-linija Podgorica - Peruđa

Predstavnici Aerodroma Crne Gore, Montenegro Airlinesa (MA), Nacionalne turističke organizacije (NTO) i aerodroma Umbria razmatraju mogućnost uvođenja aviolinije Podgorica – Peruđa, što bi, kako su ocijenili, dovelo do bolje privredne saradnje dvije države.

Iz Aerodroma je saopšteno da bi otvaranje te linije dovelo do bolje privredne saradnje Crne Gore i Italije, s obzirom na to da je regija Umbria jedna od najrazvijenijih u Italiji.

Sagovornici su se na zajedničkom sastanku dogovorili da analiziraju moguću saradnju i vrlo brzo ponovo razgovaraju i razmotre opcije da već ovog ljeta linija Podgorica - Peruđa bude otvorena.

Direktor aerodroma Umbria, Umberto Salimero, kazao je da je, prije dva mjeseca, kada je preuzeo rukovođenje aerodromom, organizovao sastanak sa turoperatorima koji su mu naznačili da vlada veliko interesovanje za Crnu Goru.

„Vaša zemlja je za Italijane atraktivna turistička destinacija, ali je zanimljiva i kada je u pitanju vjerski turizam. Moja je želja da avioni MA slijeću na aerodrom u Peruđi i mi smo spremni da pomognemo u promociji linije Podgorica - Peruđa“, naveo je Salimero.

Direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić, rekao je da je jedan od ciljeva njihove poslovne politike da dodatno povežu Crnu Goru i Italiju.

„Vjerujem da sa MA možemo u tome da uspijemo, jer je to zajednički interes dvije zemlje. Mi smo spremni da budemo partneri u ovom poslu i važno je da svi budemo operativni“, naveo je Orlandić.

Prema njegovim riječima, poslovna saradnja sa Italijom ima veliki potencijal i to treba iskoristiti.

Direktor za komercijalne poslove MA, Dragan Popović, kazao je da ta kompanija ove godine očekuje da preveze 650 hiljada putnika.

„Naši avioni već dugi niz godina slijeću u Rim, a u okviru čarter programa i u Bari. Svakako smo zainteresovani za otvaranje novih ruta i nadam se da ćemo uspijeti da realizujemo ovu liniju“, rekao je Popović.

Iz NTO su naveli da je regija Umbrije izuzetno interesantna i da je to šansa za turizam i cjelokupnu privrednu saradnju, kao i da se značajna sredstva već ulažu u promociju Crne Gore na italijanskom tržištu.

Aerodrom Umbria je jedan od 45 aerodroma u Italiji i u većinskom je vlasništu Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније