Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina Business; B.V.

20. 04. 2018. 15:03 >> 14:57
1

OCJENJIVANJE VINA

Plantaže osvojile šest zlatnih medalja

Vina kompanije Plantaže osvojila su na međunarodnom ocenjivanju vina održanom u Ljubljani, koje je održano u glavnom gradu Slovenije, šest zlatnih i tri srebrne medalje.

 

Iz kompanije su kazali sjaj sa prošlogodišnjeg Decantera ultra-premium vina Stari podrum Cabernet Souvignon 2012, potvrđen sa čak 88,6 poena.

“Zlatni kvalitet potvrdio je i dobar dio etiketa specijalnih rezervi i crvenih premium vina kao što su Vranac Reserve 2011, Premijer 2009, Vladika 2013 i Epoha 2012. Ponos i zadovoljstvo novim uspjehom nedavno promovisane etikete Epoha od danas još veće za novo značajno priznanje”, navodi se u saopštenju.

Kuriozitet ocjenjivanja, kako su dodali, jeste činjenica da je od svih prijavljenih vina od sorte malvazija, posebno karakterističnih za vinogorja Slovenije i Hrvatske, jedino Crnogorska Malvazija 2016 dobila zlatnu medalju.

“Veliki trud i rad kompanije na bijelim premium vinima i ovom prilikom je prepoznat i jasno je stavljeno do znanja da vinograd na Ćemovskom polju ima odlične mikrolokalitete za gajenje i bijelih vinskih sorti, od kojih, pažljivom tehnologijom, stvaramo velika bijela vina”, rekli su iz Plantaža.

Srebrnim medaljama su, prema riječima predstavnika kompanije, nagrađena vina Pro Anima Pinot Blanc 2016, Vranac Pro Corde 2013. i Crnogorski Vranac 2015.

Plantaže su, prema ukupnom broju osvojenih zlatnih medalja, od svih prijavljenih vinarija, zauzele drugo mjesto.

Nakon prošle godine, kada su Plantaže osvojile rekordne 32 medalje na svjetskim smotrama vina, ovu godinu kompanija nastavlja novim velikim uspjesima.

“Nakon ovogodišnjeg zlata koje je Epoha 2012, osvojila na vinskoj smotri Mundus Vini u njemačkom Neustadtu, sada smo bogatiji za pregršt medalja sa vinske smotre koja ima dugu tradiciju”, saopštili su iz kompanije.

Na vinskoj smotri Vino Ljubljana 2018 predstavljene su vinske etiketa iz cijelog svijeta. Visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, somelijera, vinskih novinara, vinara, profesionalnih trgovaca vinima, stručnjaka i restoratera, imao je izazovan posao da sva pristigla vina ocijeni i izabere najbolje.

“Crna Gora, predvođena Plantažama, i ovom prilikom je postigla odličan uspijeh i jasno stavila do znanja da je jedna od vodećih vinskih zemalja regiona i šire”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније