Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

21. 04. 2018. 07:55 >> 07:51

SVEČANA AKADEMIJA

Komora efikasan servis privredi

Privredna komora (PKCG) je institucija od najvećeg povjerenja poslovne zajednice u Crnoj Gori, čijom promocijom i uvođenjem evropskih standarda u poslovanju nastavlja da bude efikasan servis privredi, saopštio je njen predsjednik, Vlastimir Golubović.

On je na svečanoj akademiji povodom obilježavanja jubileja Privredne komore - 90 godina njenog rada, kazao da je Komora ime koje se sa poštovanjem pominje u zemlji i inostranstvu, jer označava istrajnost i postojanost, i za koju je i vrijeme potvrda da je nezamjenjiv oslonac poslovne zajednice.

“Zastupanje privrede, njena promocija na ciljanim tržištima, uvođenje evropskih standarda u poslovanju i uspostavljanje dualnog obrazovanja su neke od aktivnosti kroz koje želimo da ostvarimo cilj, a to je biti efikasan i savremen servis privredi”, rekao je Golubović.

PKCG je, kako je naveo, zajedno sa kreatorima ekonomske politike uvijek doprinosila pronalaženju modela održivog ekonomskog rasta.

“U saradnji sa Vladom, Komora treba da ima vodeću ulogu u procesu industrijalizacije i usmjeravanju sektora sa najvećom perspektivom”, smatra Golubović.

Premijer Duško Marković poručio je da je Crna Gora prešla izuzetno težak put od nekada najmanje razvijene države bivše Jugoslavije, do vodeće ekonomije u regionu Zapadnog Balkana.

Predsjednik Udruženja evropskih komora za trgovinu i industriju EUROCHAMBERS, koja obuhvata evropsku mrežu od dvije hiljade regionalnih i lokalnih komora, i Savezne austrijske privredne komore, Christoph Leitl, čestitao je Komori na 90 godina rada.

Na svečanosti su uručene jubilarne nagrade pojedincima koji su kroz istoriju doprinijeli uspješnom radu PKCG, među kojima su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, doskorašnji predsjednik PKCG, Velimir Mijušković, Leitl, te posthumno osnivaču i prvom predsjedniku Trgovinsko-industrijske i zanatske komore, Miću Stijoviću, koja je uručena njegovom unuku Voju Mandiću.

Vujanović je kazao da je skorašnji usvajanjem Zakona o PKCG, Komora dobila posebno mjesto i mogućnost da daje mišljenje na važne zakone u oblasti ekonomije.

“Time je ova država pokazala do koje mjere vrednuje PKCG”, smatra Vujanović.

On je zahvalio na saradnji sa Komorom.

“Uvijek sam je smatrao važnom snagom naše ekonomije, važnu za promociju naših prirodnih resursa i važnim kontaktom privrede sa međunarodnom privrednom organizacijom EUROCHAMBERS”, naveo je Vujanović.

On je kazao da Leitl, koji predstavlja najveće predstavnike te organizacije, u saradnji sa PKCG prenosi iskustva evropskih privrednih komora i u svim oblastima, posebno u duralnom obrazovanju, daje značajnu pomoć Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније