Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

25. 04. 2018. 15:15 >> 15:07

MINISTARSTVO FINANSIJA

Posjeta službenika za regionalnu saradnju

Zemlja Zapadnog Balkana moraju uspostaviti efikasni sistem regionalne saradnje, posebno u oblasti ekonomije i javne uprave, što je ključni element približavanja Evropskoj uniji (EU), saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) primio je danas u studijsku posjetu delagaciju državnih službenika koji se bave regionalnom saradnjom u organima uprave Gruzije, Moldavije i Ukrajine.

Na sastanku je razgovarano o iskustvima zemlja Zapadnog Balkana u sprovođenju zajedničkih, odnosno regionalnih projekata, koji se finansiraju kroz Instrument predpristupne pomoći EU (IPA).

Službenici Ministarstva su kazali da je Crna Gora razvila dobrosusjedske odnose sa svim zemljama okruženja.

"Oni su ukazali na važnost uspostavljene regionalne mreže koja predstavlja forum za razmjenu informacija i dobrih praksi svih pojedinačnih zemalja u procesu pregovaranja i pristupanja EU, koja je značajno doprinijela uspješnom definisanju i implementaciji projekata, i sprovođenju reformi u kontekstu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su saopštili da je delegaciju interesovao sistem i sama struktura državnih institucija koje su uključene u IPA-i, sa posebnim osvrtom na kooperaciju između državnih institucija i sistem poboljšanja komunikacije i efikasnijeg sprovođenja projekata finansiranih iz IPA-e.

Predstavnici Gruzije, Moldavije i Ukrajine su poručili da će im iskustvo Crne Gore, odnosno zemalja balkanskog regiona, pomoći u definisanju budućih planova i platformi povezivanja u Gruziji, Moldaviji i Ukrajini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније