Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

26. 04. 2018. 13:06   >>  13:01

BOLJI REZULTATI

Najveća neto dobiti 21 miliona eura

Crnogorska preduzeća su u prošloj godini, prema preliminarnim rezultatima, bila uspješnija nego u 2016, saopšteno je iz BI Consultinga.

Iz te kompanije su, s obzirom na to da je rok za predaju bilansa istekao, kazali da je u poslovnoj prošloj godini najveća firma po prihodu imala 276,1 milion eura prihoda, odnosno oko osam miliona eura više nego 2016. godine.

„Najveća firma po neto dobiti u prošloj godini ostvarila je 20,9 miliona eura neto dobiti, dok je ta cifra u 2016. iznosila 18,2 miliona. Najveća kompanija po broju zaposlenih imala je 1,69 hiljada radnika u 2016. godini, da bi u prošloj godini taj broj bio veći 175 i iznosi 1,87 hiljada zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Iz BI Consultinga su rekli da treći mjesec kampanje projekta 100 najvećih u Crnoj Gori protiče u atmosferi prepoznavanja pozitivne poslovne prakse i privrednog ambijenta.

Oni su podsjetili da je u Privrednoj komori (PKCG) održan panel na temu "Kako stimulisati domaće proizvode i usluge", a ne narušiti preuzete međunarodne obaveze.

Na panelu je razgovarano o konkurentnosti domaćih kompanija i njihovom pozicioniranju u odnosu na regionalne i globalne korporacije, mjerama podrške i podsticaja privredi, planovima u toj oblasti, akcijama koje nacionalne asocijacije privrednika organizuju, ali i o iskustvima domaćih proizvođača i njihovom viđenju tržišta.

Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori uključuje četvoromjesečnu kampanju koja se bazira na podizanju kulture urednog finansijskog izvještavanja, što je u direktnoj vezi sa rangiranjem kompanija u okviru projekta, a koje će biti objavljeno u specijalnom godišnjem izdanju Poslovne novine – 100 najvećih u Crnoj Gori 2018.

Projekat će biti zaokružen dodjelom priznanja prvorangiranima u svim kategorijama na svečanosti koja će biti održana 30. maja u hotelu Hilton Podgorica.

Projekat 100 najvećih u Crnoj Gori se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom ekonomije.

Pokrovitelj projekta je Societe Generale banka Montenegro, ekskluzivni partner Crnogorski Telekom, a specijalni partneri Delta City i Hilton Podgorica. Event partner je Yellow event, a partneri Montefish, Artemon i Klikovac.

Srebrni partneri projekta su Matino, Lukoil, Securitas, Novi Volvox, Saga, Megapromet, LukaBar, Bravera, MPM, Sincommerce, Neregelia, Montenomaks, Tehnomax, Mil-Pop, Sigillum, Ljetopis Automotive i Radio difuzni centar.

Prijatelji projekta su Cerovo, Čikom, HR Partners, Navar Incorporated, Home Systems, D Photo Trade, 2BI, Merkator-CG, Okov, Mesna industrija “Goranović”, Lukana, Beppler & Jacobson, ETG grupa, Comtrade, KimTec, Atena-Bohor, Luka Kotor, Nikšićki mlin, W&R Dinamc Company, Vukšić, Gorenje, Entext, Drvomont, Tring i Mezon, dok je tehnički partner Montimprex.

Medijski partneri su bankar.me, DRS, Prva tv, Dan i Arhimed, a medijski prijatelji RTCG, Elmag, ekonomist.me i MINA.

Podatke za rangiranja obezbjeđuje BI Consulting, a organizator projekta je BI Communication.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније