Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 04. 2018. 15:01 >> 14:53

TOŠČEIK

Otkazi neophodni zbog stabilizacije finansija

Kako bi stabilizovali finansijsku situaciju u kompaniji koja je dugo godina bila izložena gubicima Toščelik je donio odluku o ukidanju određenih radnih mjesta, saopšteno je iz te kompanije. Ističu da su takvu odluku donijeli nakon iscrpnog pregleda cjelokupne organizacije, i sa velikim žaljenjem. Jednom broju zaposlenih, dodaju, povećali su zarade.

Zbog, kako su kazali, pogrešnih informacija koje su ovih dana objavljivali različiti izvori kompapanija Toščelik se javnosti obratila saopštenjem za javnost.

"U uslovima globalnog tržišta, a kako bi se prevazišla oštra konkurencija na međunarodnom tržištu i kako bi se postigla održivost u radu i garantovao profit i kontinuirani prihod za naše zaposlene, obavezni smo da preduzmemo potrebne mjere za balansiranje troškova i prihoda, te smo nedavno odlučili da prođemo kroz restrukturiranje radi poboljšanja efikasnosti i produktivnosti", navodi se u saopštenju kompanije Toščelik.

Kao rezultat toga, kažu da su morali da otkažu "neke pozicije u organizaciji kroz proces sistematizacije koji je legitiman način restrukturiranja". 

"Teška odluka o ukidanju određenih radnih mjesta je donijeta nakon iscrpnog pregleda naše cjelokupne organizacije, i sa velikim žaljenjem. Kao rezultat ovog procesa, a postupajudi u skladu sa zakonom, donijeli smo odluku da zaposlenima čije su pozicije postale višak ponudimo dodatnu otpremninu", ističe vlasnik Željezare Nikšić.

Koliko zaposlenih je dobilo otkaz, nijesu precizirali.

"Kao i svaka privatna kompanija i članica Toščelik grupe, koja je među prvih 100 globalnih proizvođača čelika, kompanija 'Toscelik Alloyed Engineering Steel' ima zadatak da postigne profit u cilju održivog poslovanja", navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su kazali da imaju i zadatak da se brinu o zaposlenima i da im pruže zadovoljavajući i dugogodišnji radni vijek.

"U skladu sa tim zadacima, u posljednjih šest godina uvijek smo zaposlenima isplaćivali zarade na vrijeme, bez izuzetka, a nedavno, kao odgovor na zahtjev naših zaposlenih iz proizvodnih pogona, donijeli smo odluku da usvojimo taj zahtjev i da im povećamo zarade", kazali su predstavnici kompanije.

Oni su dodali da je proizvodnja kovanih čelika suočena sa neizvjesnom globalnom trgovinskom ekonomijom, povećanjem konkurencije na međunarodnom tržištu i smanjenje cijena zbog jeftinih azijskih proizvođača.

"Ti teški uslovi na tržištu su rezultirali bankrotiranjem nekoliko istočno-evropskih proizvođača u prethodnim godinama", dodali su predstavnici kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније