Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

02. 05. 2018. 10:56   >>  11:17

JEDNOČASOVNO UPOZORENJE

Radnici Željezare sjutra potestuju

Radnici nikšićke Željezare Toščelik održaće ujutru u 8 sati jednočasovni protest upozorenja kao odgovor upravi fabrike na najavljenu sistematizaciju po kojoj 17 zaposlenih treba da ostane bez posla.

Riječ je o 17 radnika, većinom inženjera koji imaju oko 20 godina staža, za čije je otpuštanje uprava kao razlog navela lošu situaciju na tržištu.

Predsjednik Sindikata Železre Tosčelik, Pero Kadović, ranije je saopštio u ime zaposlenih da neće dozvoliti da bilo koji radnik ostane bez posla.

U Željezari je stalno uposleno oko 320 radnika, od kojih je oko 100 po ugovoru.

Željezaru je iz stečaja u junu 2012. godine za 15,1 milion EUR kupila turska korporacija Tosjali grupa, u okviru koje posluje Tosčelik.

Vlasnik Željezare se prilikom njenog preuzimanja bio obavezao da će uposliti oko 550 radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније