Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

08. 05. 2018. 20:52   >>  20:54

NAKON VIŠEGODIŠNJE PAUZE

PKCG ponovo na sajmu u Novom Sadu

Privredna komora (PKCG) će, nakon višegodišnje pauze, ponovo biti izlagač na poljoprivrednom sajmu koji naredne sedmice počinje u Novom Sadu, saopštio je predsjednik te asocijacije, Vlastimir Golubović.

On je na sastanku sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Zoranom Bingulcem, i predsjednikom Srpsko-crnogorskog poslovnog kluba, Radivojem Rašovićem, kazao da prilika za potvrdu dobrih odnosa slijedi već naredne sedmice u Novom Sadu, kada će biti održan poslovni forum u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine.

“Crnogorski privrednici će ove godine nastupiti na zajedničkom štandu, uz podršku ministarstava poljoprivrede i ruralnog razvoja i ekonomije, Investiciono razvojnog fonda (IRF) i PKCG”, saopštio je Golubović.

On je rekao da sajam i poslovni forum imaju za cilj prepoznavanje i realizaciju dodatnih poslovnih mogućnosti i povezivanja privrednika Crne Gore i Vojvodine.

Golubović je, kako je saopšteno iz PKCG, podsjetio na kvalitetnu saradnju crnogorske sa Privrednom komorom Srbije, ali i sa regionalnim i gradskim komorama te države.

On je, u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji (EU), posebno naveo podsjetio na značaj Berlinskog procesa i ulogu Komorskog investicionog foruma, koji pokazuje puno razumijevanje za ostvarenje zadataka na uspostavljanju jedinstvenog ekonomskog prostora.

Golubović je rekao da je uvjeren da će turistički kapaciteti koji se nalaze u Crnoj Gori, a vlasništvo su države Srbije, uskoro biti na pravi način prilagođeni potrebama savremenog turizma, na dobrobit obje zemlje.

Sagovornici su se složili da privredne komore, baš kao i Srpsko-crnogorski poslovni klub, daju izuzetan doprinos kontinuiranom unaprijeđivanju poslovne saradnje i povezivanju privreda.

“To se ogleda kroz ostvrenu robnu razmjenu, nivo investicija i odličnu turističku posjećenost”, naveli su iz PKCG.

Bingulac je saopštio da su dvije nacionalne komore primjer kako treba osmišljavati valorizaciju potencijala regiona.

“To je pokazano i kreiranjem zajedničke turističke ponude, kroz projekat koji su osmislile i realizovale komore”, kazao je Bingulac.

Potpredsjednik PKCG, Ivan Saveljić, je kazao da dobri komorsku saradnju prepoznaje kao idealnu bazu za realizaciju velikog broja inicijativa za koje sredstva, sinergetskim djelovanjem, mogu biti obezbijeđena korišćenjem različitih fondova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније