Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

12. 05. 2018. 12:36   >>  12:32

SIMOVIĆ U BP

Razvojem privrede do novih radnih mjesta

Na bazi aktuelnih i planiranih projekata i investicija, stvaraju se pretpostavke za dalji rast i razvoj bjelopoljske privrede, što bi trebalo posebno da doprinese otvaranju značajnog broja novih radnih mjesta, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Simović je, prilikom radne posjete Bijelom Polju, imao je poseban sastanak sa privrednicima iz te opštine.

Sastanku je prisustvovao predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović i predsjednik Odbora direktora Investiciono – razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević.

“Na sastanku je prisustvovao značajan broj privrednika i iskazana je spremnost za nastavak partnerstva u izgradnji još povoljnijeg poslovnog ambijenta, sa nivoa kompanija, lokalne samouprave i državnih institucija. Posebno je ukazano na potrebu sagledavanja mogućnosti za dalje poboljšanje konkuretnosti našeg poslovnog ambijenta u dijelu smanjivanja poreskih opterećenja, a posebno poreza na rad”, saopšteno je iz Ministarsva poljoprivrede.

Simović je istakao da na tom planu svoj doprinos treba da daju i lokalne samouprave u dijelu snižavanja lokalnih poreskih opterećenja kao i da Vlada ozbiljno razmišlja u tom pravcu, ohrabrena postignutim rezultatima na planu konsolidacije javnih finansija.

Neophodan uslov za takve odluke je i dodatno suzbijanje svih pojavnih oblika sive ekonomije, a kada je porez na rad u pitanju, potrebno je značajno smanjenje sive ekonomije na tržištu rada.

Tokom sastanka, data je jasna prezentacija mogućnosti koje postoje sa nivoa IRF-a, kao i brojnih resornih ministarstava koja raspolažu sa značajnim podsticajnim bespovratnim sredstvima za privredu.

Smolović je predstavio brojne aktuelne i planirane razvojne projekte u Bijelom Polju, koji su od velikog značaja za postojeće privredne subjekte, kao i za animiranje novih investitora.

Potpredsjednik Vlade je u nastavku posjete Bijelom Polju posjetio jednog od privrednih subjekata, preduzeće Ekopromet – Ribarevine, koje se bavi preradom hrane biljnog porijekla, konkretno zamrzavanjem borovnica, malina i pakovanjem pečurki.

Ekopromet je korisnik podrške Ministarstva za izgradnju objekta, kroz koju je za investiciju vrijednu 215 hiljada eura, dobio bespovratnu podršku u iznosu od više od 90 hiljada eura. Zahvaljujući toj investiciji, korisnik je unaprijedio proizvodnju, posebno u dijelu ispunjavanja standarda bezbjednosti hrane, čime je prešao u I kategoriju objekta za preradu hrane, što znači da zadovoljava standarde EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније