Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

18. 05. 2018. 13:00 >> 13:07

CG PRIVREDNICI

Očekuju povećanje izvoza na tržište Srbije

Privrednici iz Crne Gore uspješno su se predstavili na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, uz očekivanja da povećaju izvoz na srbijansko tržište, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Iz PKCG su kazali da su gosti sajma pokazali veliko interesovanje za proizvode i usluge kompanija Mesopromet, Plantaže, Martex, Mesna industrija Goranović, Interprodukt, Eko Per voda Diva, Crnagoracoop, Wolf-Pakomonte, Drijen, Zetafish i Luke Bar.

"Sajam je bio i prilika za uspostavljanje inicijalnih kontakata za buduću poslovnu saradnju", navodi se u saopštenju.

Jedan od najvećih sajmova u jugoistočnoj Evropi okupio je više od 1,5 hiljada izlagača iz 30 država i preko 300 hiljada posjetilaca.

Sekretarka Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije PKCG, Lidija Rmuš, kazala je da Crna Gora, nakon šest godina, ponovo nastupa na Novosadskom sajmu sa objedinjenom ponudom.

Ona je rekla da je 11 crnogorskih kompanija iz prehrambenog i poljoprivrednog sektora predstavilo svoje rezultate poslovanja.

"Tokom prethodna tri mjeseca bilježi se rast izvoza u Srbiju tako da očekujemo da će se taj pozitivan trend nastaviti. Srbija je naše glavno izvozno tržište za poljoprivredno prehrambene proizvode, uz Kosovo te Bosnu i Hercegovinu, i očekujemo značajno bolje rezultate u ovoj godini", poručila je Rmuš.

Vlasnik Mesoprometa, fabrike nedavno stradale u velikom požaru, Hilmija Franca, rekao je da se samim učestvovanjem na sajmu ta kompanija konsoliduje i da će se uskoro vratiti stoprocentno na tržište Crne Gore i okruženja.

"Mi imamo plasman u Srbiji i s obzirom da su kupci zadovoljni našim proizvodima održaćemo kontinuitet i nikako nećemo dopustiti da se stvori veliki vakuum, jer u poslu kada se jednom izađe, teško se vratiti na tržište. Ovdje smo i da kupimo opremu, mašine i da ih ovih dana povezemo u Crnu Goru da bismo nastavili proizvodnju", dodao je Franca.

Predstavnik kompanije Zetafish Golubovci, Neđo Vujačić, naveo je važnost premijernog učestvovanja te firme na Novosadskom sajmu.

"Predstavili smo naše proizvode, mariniranog šarana, pastrmku i karaša, kojih trenutno nema u regionu. Veliko je interesovanje posjetilaca da li mogu da kupe naše proizvode u Srbiji. Nažalost, nijesmo prisutni na tom tržištu i nadamo se da ćemo naći distributera koji bi nas podržao i koji bi nam pomogao u plasmanu", rekao je Vujačić.

Direktorica fabrike vode Diva iz Bukovice, Milica Raković, kazala je da ta kompanija posluje u Crnoj Gori od 2009. godine i da je tržište Srbije već otvoreno za njihove proizvode.

"Naš brend postaje sve prepoznatljiviji i u Srbiji je mnogo više zastupljen nego prethodnih godina. Prvi put učestvujemo na Novosadskom sajmu i nadamo se da će to doprinijeti da proširimo našu zastupljenost na tom tržištu", rekla je Raković.

Crnogorske kompanije su na sajmu dobile značajna priznanja i medalje za kvalitet svojih proizvoda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније