Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

23. 05. 2018. 17:10   >>  17:01

MARKOVIĆ PORUČIO

Leitner sjajan partner za izgradnju žičara

Premijer Duško Marković kazao je da je Crna Gora u kompaniji Leitner, koja projektuje i gradi 12 miliona vrijedne žičare od manastira Podvrh do Đallovića pećine i na Cmiljači, dobila sjajnog partnera za strateški projekat koji će biti nova turistička atrakcija Crne Gore.

Marković se sastao s vlasnikom kompanije Martinom Leitnerom, koji je upoznao predsjednika Vlade s poslovnim rezultatima, bilansima, referencama i tehničkim dostignućima i rješeniima 130 godina starog konglomerata u kojem je više od 3.000 zaposlenih.

„Mi smo iz Bolcana, a to znači spoj germanske tehničke savršenosti i italijanskog dizajna“, rekao je Martin Leitner, naglasivši da će njegova kompanija potvrditi sposobnost da i u Crnoj Gori u predviđenom roku i u skladu sa očekivanjima realizuje značajan razvojni projekat.

Premijer je naglasio da je Vlada odlučna da neosporne razvojne potencijale što brže pretvara u novu vrijednost i dobro za građane i državu. Prema Ugovoru, koji je potpisan prošle sedmice, rok za puštanje u rad žičaraā je 18 mjeseci – novembar 2019.

"Upoznajući gosta sa rezultatima uspješne ekonomske politike Vlade i sa njenom posvećenošću i fokusiranošću na efikasnu valorizaciju razvojnih projekata, naročito u Sjevernom regionu, Premijer je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je kompanija Leitner, kao jedan od vodećih proizvođača žičara u svijetu, prepoznala interes da posluje i u Crnoj Gori kao i da je za partnera odabrala našu već dokazanu kompaniju `Novi Volvox`", poručili su iz Vlade.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније